supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

Vrtec igralnica otrok Svet24.si

Ministrstvo: Sprememba vrtčevskih normativov ...

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Ljubljana, Krško

Sklad za razgradnjo nuklearke lani z 8,64-odstotno donosnostjo

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
03.09.2015 14:53

Sklad za financiranje razgradnje Nuklearne elektrarne Krško (Nek) in odlaganje njenih radioaktivnih odpadkov je v lanskem letu posloval uspešno, njegovo premoženje pa se je povečalo za 9,9 odstotka oz. za 16,6 milijona evrov. Donosnost sklada je v letu 2014 dosegla 8,64 odstotka, so sporočili po seji vlade, ki je obravnavala poročilo o poslovanju.

Vlada je na današnji seji dala soglasje k zaključnemu računu in poročilu o poslovanju sklada za leto 2014, ki ga je upravni odbor na seji sprejel aprila, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Pri upravljanju s sredstvi sklad vodi konzervativno naložbeno politiko, ob upoštevanju načel varnosti, razpršenosti, donosnosti in likvidnosti. V samem rezultatu poslovanja sklada v lanskem letu pa se še vedno odraža kriza v slovenskem bančnem sektorju.

Pri poslovanju sklada so bila sicer ugotovljena tudi odstopanja, ki se nanašajo na organizacijsko obliko sklada, transferje Agenciji za radioaktivne odpadke in prikaze v bilanci stanja. Ugotovljena odstopanja sklad v sodelovanju z državo rešuje na sistemski ravni.