kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Metlika

Širjenju metliške poslovne cone, evropska denarna podpora

Piše: STA

Čas objave:
03.12.2019 12:30

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, ki upravlja evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori projektu širjenja in nadaljevanja urejanja poslovne cone Pri pildu na zahodnem obrobju Metlike. Evropski sklad za regionalni razvoj bo za 1,4 milijona evrov vredno naložbo prispeval 375.000 evrov.

Služba vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je danes sporočila, da želijo Metličani z omenjeno naložbo komunalno opremiti in operativno usposobiti 1,86 hektara osrednjega dela poslovne cone Pri Pildu, od česar bo dober hektar uporabnih površin namenjen gospodarstvu.

Naložba bo sicer obsegala gradnjo skupaj 360 metrov ceste in parkirišča za tovornjake, gradnjo hodnika za pešce, cestne razsvetljave, dobrih 350 metrov fekalne kanalizacije ter skoraj 200 metrov vodovoda.

Novozgrajena komunalna infrastruktura bo metliškemu gospodarstvu ponudila ustrezne pogoje za delovanje, rast in razvoj ter omogočila gospodarski razvoj tako Občine Metlika kot preostale Bele krajine. Prispevala bo k nastanku novih delovnih mest, izboljšanju ekonomskega položaja in bivalnih pogojev, je še sporočila omenjena vladna služba.

Širitev in nadaljevanje urejanja poslovne cone Pri pildu je sicer ob odprtju njenega dodatnega že preurejenega in komunalno opremljenega dela novembra predlani napovedal metliški župan Darko Zevnik.

Širjenje in urejevanje omenjenega območja bodo še nadaljevali in se pri tem prilagajali potrebam ter povpraševanju. Dokončno naj bi ga uredili predvidoma do leta 2026 in v končnem delu del območja Pri pildu namenili tudi stanovanjskim površinam, je še dejal Zevnik.