primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Novice Sevnica

Sevniški planinski maraton

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.08.2015 07:18

Planinsko društvo Lisca Sevnica ob 110. obletnici delovanja organizira množično pohodno-rekreativno prireditev Sevniški planinski maraton.

(Foto: sevnica.si)

Prireditev se je že začela, s štarti od 6. do 9. ure – odvisno od izbora trase – na igrišču pri Športnem domu Sevnica, kjer se je možno prijaviti, tam pa je tudi cilj.

Ponujajo zanimiv izbor šestih raznolikih pohodnih poti od 6 do 67 km dolžine, ki potekajo pretežno po Sevniški planinski poti, markirani obhodnici po območju občine Sevnica, njeni krajši odseki poti pa potekajo tudi po občinah Šentjur, Radeče, Laško in Škocjan. Sevniški planinski maraton ponuja pestro izbiro pohodnih izzivov za vse starostne skupine. Ponuja izzive vztrajnim pohodnikom, tudi tekačem, pohodniške užitke, rekreacijo družinam ter športno-kulturno-zabavno preizkušnjo najmlajšim za spodbudo k zdravem načinu življenja z gibanjem v naravi. Med pohodi bodo pohodniki spoznali tudi številne naravne vrednote in kulturne zanimivosti.

Poti udeležence vodijo po markiranih planinskih poteh po gozdovih, travnikih, grebenih s čudovitimi razgledi, mimo izjemnih kulturnih in naravnih znamenitosti. Posebej zanimivo je območje Lisce, najbolj priljubljene izletniške točke v Posavju. Na poteh bodo kontrolne točke z okrepčili, kulturnim programom, animacijami za najmlajše. Po prihodu na cilj se bodo pohodniki lahko osvežili na sevniškem bazenu ali se udeležili številnih športno-animacijskih aktivnosti.