kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

milan-štrljić Njena.si

Zvezdnik Botrov razkril skrivnost svojega ...

matjaz kek 24 pm Ekipa

Matjaž Kek med trenersko elito: selektorja ...

Novice Sevnica

Sevniška občina pomaga svojim gospodarstvenikom

Piše: Radio Krka/Finance

Čas objave:
17.02.2016 07:00

Občina Sevnica je po pisanju današnji Financ ena od le nekaj občin, ki podjetja v svojem okolju spodbujajo k zaposlovanju tudi z dodeljevanjem subvencij. Država bo sicer letos za aktivno politiko zaposlovanja namenila 70 milijonov evropskega denarja, a občinske pomoči imajo posluh za lokalne potrebe vlagateljev, poleg tega je do njih lažje priti, še pišejo današnje Finance.

»Bolj kot to, da občina subvencionira podjetja, je po mojem mnenju pomembno, da se odzove takrat, ko je treba podjetju omogočiti, da raste, da denimo v čim krajšem času spremeni občinski prostorski načrt, če je to pomembno za širitev podjetja,« je za Finance dejal sevniški župan Srečko Ocvirk. Njegova občina je letos za neposredne pomoči podjetjem namenila 83 tisoč evrov. Razpis za spodbude lokalnemu gospodarstvu so objavili januarja, podjetja se lahko prijavijo do sredine maja. Kot je še za časnik dejal Ocvirk, spremljajo potrebe lokalnega gospodarstva in temu tudi prilagajajo pomoči, ki jih namenjajo. Dodal je še, da se pomoč občine deli na posredni del s področja ureditve komunalne infrastrukture in urejanja prostorskih načrtov ter na neposredni del pomoči.

Kot še lahko beremo v današnjih Financah, ima občina Sevnica za pospeševanje odpiranja novih delovnih mest letos na voljo 15 tisoč evrov. Pogodba o zaposlitvi mora biti sklenjena za najmanj leto dni za polni delovni čas, največji delež sofinanciranja pa je polovica (50 odstotkov) upravičenih stroškov.