simbolična, buča, buče, polje, njiva, kmetijstvo Svet24.si

Kmetijski inštitut: Za lansko slabo letino buč ...

1712137942-172a6830-1712137928011 Svet24.si

Janša si je s tviti in izpadi v preteklosti zaprl...

780143_072-pop Necenzurirano

Kakšen bi bil Pop TV pod Janšo? Poglejte v ...

vila petek malecnik Reporter.si

Nekdanji Janšev čudežni deček za 749.000 evrov...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Kate Middleton je v ZDA postala prava spletna zvezda .. Odkrito.si

Kim Kardashian - neprimerne objave o Kate ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Novice

S kmetijskih površin nikar z neočiščenim vozilom

Piše: R.K.

Čas objave:
29.02.2024 08:02

Medobčinski inšpektorji Skupne občinske uprave občin Dolenjske in Bele krajine v času izvajanja del na obdelovalnih površinah ter ob povečanem obsegu vzdrževalnih del ob javnih cestah aktivno spremljajo in nadzirajo stanje občinskih cest.

V skladu z Zakonom o cestah (ZCes-2) želimo opozoriti na prepovedi ogrožanja varne uporabe javne ceste ki so določene v 6. členu tega zakona. Na cestišču javne ceste je prepovedano; razsipati sipek material, razen posipnih materialov v času izvajanja zimske službe, nanašati blato ali ga kako drugače onesnaževati; puščati sneg ali led, ki pade ali zdrsne nanj; onesnažiti cestišče z olji in mazili ali drugimi snovmi; vlačiti hlode, veje, skale in podobne predmete kot tudi pluge, brane in drugo kmetijsko orodje ter druge dele tovora; razlivati tekočine.

Obenem zakon zahteva, da mora voznik pred vključitvijo vozila v promet na javni cesti s kolovozne poti, nekategorizirane ceste, kmetijskega zemljišča ali območja izvajanja del, odstraniti s površine koles vozila ali vozila material, ki bi lahko onesnažil vozišče, kot na primer zemlja ali blato.

Občane pozivajo, da po koncu izvajanja opravil na svojih zemljiščih in preden se vključite v promet na javno cesto, očistijo večje kose zemlje in blata s koles ter upoštevate ostala določila zakona. S tem bomo skupaj prispevali k varnemu poteku cestnega prometa in zagotavljanju varnosti vseh udeležencev v cestnem prometu.