mv-uvhr1 Svet24.si

Ostanki pesticidov prisotni v treh odstotkih ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

1684916784-frghtsjk-66-1684916718719 Necenzurirano

"Bivši zaposleni smo največji poraženci ...

setinc pasek hisa ms pl Reporter.si

To je hiša na obrobju Ljubljane, ki sta si jo ...

doncic 2 Ekipa24.si

Dončić navdušen! Dobil svoj Nascar dirkalnik, ...

tilen-lotrič Odkrito.si

»Vsi smo vsaj enkrat šli čez bolečo zvezo«

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Novice

S kamni nad avtobus

Piše: R.K.

Čas objave:
18.05.2023 10:30

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 169 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Šentjerneju zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov. Posredovali so zaradi 11 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na Cesarjevi ulici v Novem mestu je v noči na 17. 5. nekdo vlomil v pomožni objekt in odtujil vrtno kosilnico, električni vrtalnik, električne vodnike in posodo z gorivom. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 500 evrov.

V noči na 18. 5. je v Podbočju na območju PP Krško nekdo vlomil v skladišče prodajalne. Policisti in kriminalisti so opravili ogled in nadaljujejo s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev storilca.

Na Zobčevi ulici v Novem mestu je v noči na 18. 5. nekdo vlomil v pomožni objekt ob stanovanjski hiši. Odtujil je ponjavo in korito z rožami.

Poškodovanje vozila

Okoli 22.30 smo bili obveščeni, da so v avtobus, ki je peljal iz smeri Novega mesta proti Mirni Peči, pri naselju Brezje neznanci v vozilo vrgli več kamnov in poškodovali dve stekli. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Nova vas ob Sotli, Kapele, Sela pri Dobovi, Gornji Lenart) izsledili in prijeli 16 državljanov Sirije, 12 državljanov Rusije, šest državljanov Nepala, šest državljanov Bangladeša, pet državljanov Pakistana, štiri državljane Afganistana, tri državljane Maroka, tri državljane Alžirije, dva državljana Indije in državljana Tunizije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.