Upravna enota Ljubljana Svet24.si

Kako kaže s stavko na upravnih enotah?

hrvaška obala Svet24.si

Poleti glavnina Slovencev spet na Hrvaško, a za ...

zvone-čadež Necenzurirano

Inšpektorji odkrili serijo nepravilnosti v ...

janez jansa vlada vladna palaca sr1 Reporter.si

Janez Janša že razbija na vrata vladne palače, ...

tina maze pm Ekipa24.si

Brez dlake na jeziku! Tina Maze za številne ...

pia-skvarča Njena.si

Skrito v raju: Se vam zdi kodrasto dekle od nekje ...

viole Ekipa24.si

Kako se pretepa ultras Maribora? Tukaj je posnetek...

Novice Novo mesto

Nov medletni oddelek za predšolske otroke

Piše: M.K.

Čas objave:
22.10.2020 20:49

Na Mestni občini Novo mesto so letos skupaj z upravami vrtcev proaktivno pristopili k iskanju rešitev za odpiranje dodatnih oddelkov. Sprejeli so odločitev, da s 1. decembrom odpirajo vrata nove skupine, ki bo v okviru vrtca Ciciban potekala v enoti Labod. Gre za skupino 14 otrok najmlajše starostne skupine, odzivi staršev na takšno odločitev pa so bili zelo pozitivni.

V času iskanja rešitev so bili seznanjeni z dejstvom, da je na čakalnem seznamu 105 otrok, iz seznama pa smo tako uspešno zapolnili novi oddelek. Na Mestni občini Novo mesto se bodo še naprej trudili, da kljub omejenim kapacitetam in trenutnim razmeram v skladu s potrebami skozi leto odprejo še kakšen dodaten oddelek.

Kot je na zadnji seji pojasnil župan Gregor Macedoni, so bili s 1. septembrom sprejeti vsi predšolski otroci, ki so se opredelili za vpis v katerega od novomeških vrtcev v javni mreži. Glede na sezname, oblikovane na podlagi vpisov v rednem roku in medletnih prijav, je za vpise med letom tako čakajočih približno 105 otrok, ta številka pa se redno spreminja, saj so skozi leto pogosti izpisi iz vrtca ter dodatni vpisi. Za preostale otroke, ki bodo dopolnili zahtevano starost za vključitev v vrtec in si starši ne bodo varstva zagotovili kako drugače, se tako aktivno iščejo rešitve v okviru trenutnih možnosti.