primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

Stanislav2 Njena.si

Stanislav z delom in vrednotami navdušuje v ...

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Novice Novo mesto

Revoz prilagaja obseg dnevne proizvodnje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.09.2015 15:41

Kljub dobremu odzivu trga na nova modela renault twingo in smart forfour, naročila niso na ravni, ki bi jo pričakovali, zato je v Revozu potrebno prilagajanje obsega proizvodnje.

Znižanju proizvodnje za okoli 10 odstotkov bo sledilo tudi prilagajanje števila zaposlenih, predvsem agencijskih delavcev. Kljub zmanjšanju obsega poslovanja Revoz še vedno izpolnjuje pogoje iz pogodbe o spodbudi neposredni tuji naložbi, sklenjene z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS.

OBSEG PROIZVODNJE, KI SLEDI POVPRAŠEVANJU
Dobro leto potem, ko je stekla prodaja dveh novih modelov – renault twinga in smarta forfour – povpraševanje po teh modelih ni povsem na ravni, ki je bila pričakovana. Kljub posameznim ukrepom znotraj podjetja in dogovoru s socialnimi partnerji se zmanjšanju obsega dnevne proizvodnje ni mogoče izogniti, zato bo Revoz v naslednjih tednih postopoma prešel z dnevne proizvodnje 42 vozil na uro na 38 vozil na uro, kar predstavlja približno 10 % zmanjšanje.

Zmanjšanju obsega poslovanja bo sledilo tudi prilagajanje števila zaposlenih, in sicer predvsem agencijskih delavcev.


REVOZ ŠE VEDNO IZPOLNJUJE POGOJE IZ POGODBE O SPODBUDI

Kljub manj ugodnemu odzivu trga Revoz izpolnjuje pogoje, ki se jim je zavezal v pogodbi o dodelitvi spodbude neposredni tuji naložbi, sklenjeni z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo. Glede števila delovnih mest je namreč treba spomniti, da je Revoz v začetni fazi projekta najel skupaj več 1.000 delavcev, tako da bo prilagajanju števila zaposlenih konec letošnjega leta še vedno izpolnjeval vse pogodbene pogoje na področju zaposlovanja.