viktor orban Svet24.si

Orban ne bo podrl Ukrajine, dokler ne zagotovijo ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

DSD Necenzurirano

V zasebnem zdravstvu je denar: s prodajo klinike ...

nevenka cresnar pergar pogreb pl Reporter.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

primoz roglic pm Ekipa24.si

Res zapušča Jumbo-Vismo? Roglič v svojem slogu ...

Foto 3 Odkrito.si

Ines Erbus - lepotica, ki se pocrklja na tak ...

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Novice Novo mesto

FOTO: Revoz letos izdelal približno 200.000 vozil

Piše: STA

Čas objave:
27.12.2018 10:26

V Revozu, ki zaposluje približno 3400 ljudi in je maja obeležil izdelavo štirimilijontega Renaultovega vozila, so letos do odhoda na kolektivni praznični dopust izdelali približno 200.000 vozil. V Revozu se sicer pripravljajo na proizvodnjo novega Renaultovega vozila, 90 milijonov evrov vredno naložbo pa naj bi končali decembra prihodnje leto.

124436_174553_revoz_proizvodnja_rkrka1.jpg

Iz Revoza so medijem ob koncu leta sporočili le podatek, da so letos izdelali približno 200.000 vozil, Revozov sindikalist Slavko Pungeršič pa je za STA povedal, da naj bi navedeno število izdelanih vozil nekoliko presegli.

124421_174553_revoz_proizvodnja_rkrka4.jpg

Glede novega projekta je dodal, da bodo v Revozu po ponovoletnem vnovičnem zagonu proizvodnje 7. januarja zaradi prilagajanja pripravam za proizvodnjo novega vozila in prilagajanja zimskim tržnim potrebam delavci zadnja dva januarska petka ostali doma.

revoz proizvodnja
Proizvodnja v Revozu
Radio Krka

Prilagajanja proizvodnje naj bi bila predvidoma potrebna do pomladi, je še dejal Pungeršič.

revoz proizvodnja
Proizvodnja v novomeškem Revozu
Radio Krka

Predsednik uprave in direktor novomeške tovarne Revoz Kaan Ozkan, ki maja zaradi zaupnosti novih naložb in projektov ni želel pojasniti, je sicer za letos napovedal izdelavo 210.000 vozil.

To pomeni višek Revozove zdajšnje zmogljivosti in približevanje rekordu iz leta 2009, ko so v tej novomeški tovarni izdelali 212.000 vozil, je ocenil in triizmensko proizvodnjo v Revozu napovedal za še vsaj dve leti.

Vlada je sicer pred tednom potrdila finančno spodbudo Revozu za vzpostavitev proizvodnje linije za nov model Renaultovega avtomobila. Vrednost celotne Revozove naložbe, ki naj bi jo dokončali do decembra 2019, je 90 milijonov evrov, vlada pa bo za spodbudo projektu prispevala šest milijonov evrov.

Vladni urad za komuniciranje je sporočil, da z novo naložbo v Novem mestu pričakujejo dodatnih 75 delovnih mest in okrepitev dodane vrednosti na zaposlenega.

Kot je razvidno iz gradiva, objavljenega na vladnih spletnih straneh, namerava Renault v okviru projekta v stavbe vložiti 4,2 milijona evrov, v nakup novih strojev in opreme pa 85,8 milijona evrov. Proizvajali bodo model BJA, za katerega gre po podatkih tujih medijev sklepati, da predstavlja delovno ime za novo, peto generacijo clia, ki jo francoski avtomobilski velikan napoveduje že nekaj časa.

Finančna spodbuda se bo državi po navedbah ministrstva za gospodarstvo večkratno povrnila, saj bo Revoz v treh letih samo od davkov in prispevkov pri izplačilu plač predvidoma prispeval dobrih 14 milijonov evrov, celotni zunanji učinki investicijskega projekta za državo pa naj bi dosegli dobrih 834 milijonov evrov.