kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

milan-štrljić Njena.si

Zvezdnik Botrov razkril skrivnost svojega ...

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Novice Šentrupert

Rekonstrukcija ceste Slovenska vas–Šentrupert se nadaljuje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.10.2015 11:00

Občinski svet Občine Šentrupert se je včeraj sešel na 8. redni seji, na kateri je med drugim sprejel sklep o prerazporeditvi 52 tisoč evrov za nadaljevanje rekonstrukcije državne ceste Slovenska vas–Šentrupert.

Regionalna cesta R3-750/7709 Slovenska vas–Šentrupert je v izredno slabem stanju, njena rekonstrukcija pa se je začela že leta 2010. Za 1750 metrov dolg odsek so vsa zemljišča, potrebna za širitev, že pridobljena, v letu 2011 pa je bilo obnovljenih prvih 670 metrov ceste od križišča v Slovenski vasi proti Šentrupertu. Nadaljnja rekonstrukcija se je zaradi situacije v državi ustavila, letos pa se nadaljuje z obnovo naslednjih skoraj 550 metrov. Direkcija RS za ceste in Občina Šentrupert bosta za rekonstrukcijo skupaj namenili nekaj manj kot 484 tisoč evrov, pri čemer je delež občine dobrih 132 tisoč evrov. Na razpisu izbrani izvajalec del je novomeški CGP, ki bo z deli začel še letos, zaključiti pa jih mora do konca aprila 2016.

"Za občino Šentrupert je to izjemnega pomena. Žal nam je sicer, da ne bo v celoti do samega Šentruperta, vendar imamo nekako obljubo, da bo v naslednjem letu tudi tretja faza šla v razpis in izvedbo. Dobro je to, da v tej drugi fazi pravzaprav rešujemo tisti del, ki je najbolj nevaren in bo to zelo veliko doprineslo k varnejšemu prometu proti Šentrupertu in nazaj," pravi župan Občine Šentrupert Rupert Gole.


Ostali sklepi:

Občinski svet se je na včerajšnji seji formalno seznanil z odstopnima izjavama dr. Iztoka Kovačiča in Mateje Jazbec iz nadzornega sveta JP Energetika Šentrupert aprila letos. Poleg tega so člani občinskega sveta sprejeli pravilnik o ohranjanju in spodbujanju razvoja kmetijstva in podeželja v občini Šentrupert za programsko obdobje 2015-2020, ki bo v prihodnje podlaga za razdeljevanje občinskih sredstev za devet ukrepov, ki jih pravilnik predvideva. V letošnjem letu razpisa za spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja občina ne bo mogla objaviti, ker je premalo časa za izvedbo vseh postopkov, ki so potrebni za izvedbo razpisa, razdelitev sredstev in vlaganje zahtevkov za upravičene namene, je pa zato občinski svet sklenil, da se v letu 2016 za razvoj kmetijstva in podeželja nameni več denarja.

Rupert Gole o obnovi državne ceste proti Šentrupertu