princ william, princ harry, meghan markle, kate middleton Svet24.si

Tega Kate Midleton še danes ni odpustila Meghan ...

Užgorod Svet24.si

Po poljskih v blokado še slovaški tovornjakarji,...

slovenske-železnice, železniška-postaja-jesenice Necenzurirano

To je železniška postaja, ki nas bo stala 126 ...

bobnar lindav mnz Reporter.si

(EKSKLUZIVNO) Sova ovadila Bobnarjevo in Lindava

kopitar Ekipa24.si

Kopitar in holivudski uvod v tekmo: Slovenec, ...

Gabriela Dončič Njena.si

Prva fotografija Dončićeve hčerkice: ...

luka doncic Ekipa24.si

Kaj pa to?! Luka Dončić je dobil denarno kazen ...

Novice

Različni, a povezani dosegajo visoke cilje

Piše: Oglasno sporočilo

Čas objave:
07.02.2023 11:42

Srednja elektro šola in tehniška gimnazija združuje dijake smeri elektrotehnika, računalništvo in tehniška gimnazija. Že nekaj let se interes osnovnošolcev povečuje, kar pomeni veliko novih pričakovanj, želja po znanju in pridobivanju praktičnih veščin, ki jih bodo dijaki po zaključenem izobraževanju uspešno uporabljali na nepredvidljivem trgu dela. Ob tem beležijo številne izjemne dosežke na številnih področjih v vseh programih srednjega poklicnega, strokovnega izobraževanja in tehniške gimnazije.

Na Srednji elektro šoli in tehniški gimnaziji se zavedajo, da povprečnost ne obstaja v posamezniku in prizadevamo si čimbolj slediti načelu, da je trden temelj za uspeh kombinacija skupinske inteligence in timskega dela. Strokovnost učiteljev in njihov pedagoški pristop omogočata, da odkrivajo in razvijajo talente njihovih dijakov.

Pod strokovnim mentorstvom blestijo na tekmovanjih iz znanja in navdušujejo javnost s skupnimi projekti, kot je skupina multimedija, v kateri se povezujejo in usklajeno sodelujejo dijaki in mentorji v besedi, sliki, zvoku in filmu. Tako aktivno ustvarjajo multimedijske vsebine, ki se predvajajo v največjih medijskih hišah v Sloveniji, njihovi partnerji so medijske hiše, kot je RTV Slovenija, Planet TV in druge. Na Srednji elektro šoli in tehniški gimnaziji se ponašajo s prav posebnim projektom SciDrom, ustvarjalnim inkubatorjem, ki spodbuja njihov razvoj na področju novih tehnologij in umetne inteligence, zgledno sodelujejo z Mestno občino Novo mesto v številnih projektih. Sledijo željam njihovih dijakov ne samo v znanju, temveč tudi v njihovih drugih interesih in talentih. Sodelujejo v šolskih športnih tekmovanjih, organizirajo glasbene koncerte, proslave, njihovi dijaki in učitelji glasbeniki nastopajo v šolskem orkestru. Zavezani so okolju, v katerem delujejo, zato je prav posebna skrb namenjena pomoči potrebnim v številnih dobrodelnih akcijah, ki se jih udeležujejo dijaki Srednje elektro šole in tehniške gimnazije pod skrbnim mentorstvom učiteljev (sodelujejo z OZRK Novo mesto, Domom starejših občanov, v akciji Rdeči noski, z Zavetiščem za živali idr.). Čeprav prihajajo iz celotne regije in iz različnih socialnih okolij, svoje ideje uresničujejo skozi številne projekte in tako krepimo zavest o povezovanju generacij, zavedajo se pomembnosti povezovanja pomoči potrebnim v šolskem okolju in širši regiji. Ponosni so na pot, ki je za njimi in obeležujejo pomembne jubileje, kot je bil lani 40 let programa elektrotehnike.

Raznolikost in številčnost jih bogatita in dopolnjujeta ter jim omogočata doseganje izjemnih uspehov. Želijo, da jih spoznate in začutite utrip šole na informativnih dnevih, ki bodo v petek in soboto, 17. in 18. februarja 2023. Veseli vas bodo.

Ob prihajajočih informativnih dnevih smo se pogovarjali tudi z ravnateljico Srednje zdravstvene in kemijske šole Damjano Papež. Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete v pripeti zvočni datoteki.

Pogovor z ravnateljico Srednje zdravstvene in kemijske šole Damjano Papež