Green lake Svet24.si

20-letni moški se je utopil na območju Zelenega ...

uvodna Svet24.si

Malček z možnostjo štirikolesnega pogona

DRU20150503BOBO152 Necenzurirano

Nova napaka sodišča: obsojeni bankirji so se ...

1717753308-dsc04923-1717753281864 Reporter.si

Lojze Peterle spet kritiziral vodstvo Nove ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

Novice

Prostovoljci Rdečega križa so neustavljivi

Piše: R.K.

Čas objave:
05.05.2022 08:04

»Skupaj smo neustavljivi« je geslo tedna Rdečega križa, ki ga obeležujemo od 8. do 15. maja. Pred letošnjim tednom Rdečega križa so na Območnem združenju RKS Novo mesto v znak zahvale podelili 15 najvišjih priznanj prostovoljkam za njihovo dolgoletno delo.

Vedno znova se dokazuje, da so prostovoljci nepogrešljivi ob izrednih razmerah, v zadnjih dveh letih zaradi covida, ob očitnih podnebnih spremembah, ki se kažejo v poplavah, sušah, vetrolomih, točah in drugih ujmah, ob vojni v Ukrajini ter nestabilnih razmerah, ki sprožajo verižne reakcije v gospodarskem in socialnem razvoju. Raste število ljudi, ki so v stiski, razseljeni ali živijo pod pragom revščine ter potrebujejo našo solidarnost in pomoč. V teh težkih situacijah so prostovoljci in prostovoljsko delo upanje, ki vrača vero upanje za ljudi, ki so v stiski.

Prejemnice bronastih znakov RKS.jpg
Prejemnice bronastih znakov RKS
Rdeči križ Novo mesto

Vsem prostovoljkam se je iskreno zahvalila za nesebično in požrtvovalno delo in vsakodnevno pomoč predsednica OZ RKS Novo mesto Vesna Dular.

Bronasti znak RKS - Milena Drnovšek.jpg
Bronasti znak RKS - Milena Drnovšek.
Rdeči križ Novo mesto

Prejemnice Bronastega znaka RK Slovenije so Mihaela Iljaž, Terezija Jović, Jožica Kastrevec, Ani Kraševec Galič, Lucija Podbevšek, Ljudmila Zupančič, Milena Drnovšek, Karmen Kabur, Andreja Novak in Smiljana Stepan Kos. Z delom pomagajo starejšim, otrokom, družinam in vsem drugim, ki se znajdejo v stiski.

Bronasti znak RKS-Andreja Novak.jpg
Bronasti znak RKS - Andreja Novak
Rdeči križ Novo mesto

Prejemnice Srebrnega znaka RK Slovenije so Marija Plantan, Slavka Prosenik, Marija Pugelj in Anica Krštinc. So vidne prostovoljke, organizatorke, pobudnice humanitarnih akcij ter zgled skupnostnega dela v krajih, kjer živijo.

Zlati znak RKS- Ema Katarina Turk.jpg
Zlati znak RKS - Ema Katarina Turk
Rdeči križ Novo mesto

Prejemnica Zlatega znaka RK Slovenije je Ema Katarina Turk, ki je prostovoljka 44 let. Njeno življenje je prežeto s sočutjem na vsakem koraku, saj pomaga starejšim, socialno šibkim, invalidom in otrokom, ki so pomoči potrebni.