mv-uvhr1 Svet24.si

Ostanki pesticidov prisotni v treh odstotkih ...

382806463_710305964463822_8546834431065828572_n Svet24.si

Foto: Janko pridelal najtežjo in najlepšo bučo,...

pocivalsek blagovne rezerve-bobo Necenzurirano

Počivalšek dela za sina bivšega izraelskega ...

setinc pasek hisa ms pl Reporter.si

To je hiša na obrobju Ljubljane, ki sta si jo ...

doncic 2 Ekipa24.si

Dončić navdušen! Dobil svoj Nascar dirkalnik, ...

tilen-lotrič Odkrito.si

»Vsi smo vsaj enkrat šli čez bolečo zvezo«

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Novice Novo mesto

Priznanja in pohvale za humanitarne dejavnosti z mladimi

Piše: R.K.

Čas objave:
25.05.2021 18:42

Kot sporočajo iz OZ RKS Novo mesto, že drugo šolsko leto epidemija pri izvedbi humanitarnih dejavnosti postavlja vsem znane omejitve, a s prilagoditvijo so nekatere le izvedli.

Rezultat jesenskega natečaja Nisi sam – pismo drobne pozornosti so bila številna pisma za starejše, od novembra poteka Telefonsko družabništvo s starejšimi, aprila so uspešno izpeljali Dan za spremembe, kjer so nadaljevali s telefonskimi klici starejših in pisanjem novih pisem. Nekaterim šolam je uspelo izpeljati Košarico, izvedli so tudi krvodajalske akcije za mlade in še nekaj drugih akcij.

Priznanja in pohvale za humanitarne dejavnosti z mladimi
Priznanja in pohvale za humanitarne dejavnosti z mladimi
OZRKS NM

Danes so na Humanitarnem centru izvedli krajšo prireditev s podelitvijo 77-ih priznanj in zahval. Predsednica OZ RKS Novo mesto Vesna Dular je v uvodnem nagovoru povzela izvedene humanitarne dejavnosti z mladimi (napisali so 1130 pisem in imeli preko 300 telefonskih pogovorov s starejšimi) in se vsem zahvalila za sodelovanje. Vsi nagrajenci so najprej v sproščenem pogovoru
izmenjali vtise o svojih letošnjih prostovoljskih izkušnjah, potem pa prejeli posebna priznanja, priznanja in posebne zahvale, ostale zahvale za sodelovanje pa bodo mentorji prejeli na šole.

Darja Padovan- izjemno priznanje OZ RKS NM
Priznanja in pohvale za humanitarne dejavnosti z mladimi
OZRKS NM

Za izjemne dosežke pri natečaju Nisi sam – pismo drobne pozornosti so podelili štiri posebna priznanja, in sicer vsem ustanovam, ki so posredovale največ pisem. Ta priznanja so prejeli Vrtec Sonček iz Šmarjete, OŠ Šmarjeta, Gimnazija Novo mesto in Fakulteta za zdravstvene vede Novo mesto.

Naj prostovoljka Neža Račečič s predsednico OZ RKS NM
Priznanja in pohvale za humanitarne dejavnosti z mladimi
OZRKS NM

Priznanje za naj prostovoljsko skupino je prejela skupina prostovoljcev za Telefonsko družabništvo z Gimnazije Novo mesto, naj prostovoljka je postala gimnazijka Neža Račečič. 

Posebne zahvale so prejeli: mentorici Irena Zupančič z OŠ Šmarjeta in Suzana Krvavica z Gimnazije Novo mesto za izjemno mentorsko pomoč pri humanitarnih dejavnostih, RIC Novo mesto za vključitev zaposlenih v pisanje pisem in študent Zdravko Klanšek s FZV Novo mesto za 32 napisanih pisem z
voščilnico.

Naj prostovoljska skupina GNM
Priznanja in pohvale za humanitarne dejavnosti z mladimi
OZRKS NM

Za dolgoletno mentorsko delo pri dejavnostih RK je izjemno priznanje OZ RKS Novo mesto prejela svetovalna delavka Darja Padovan z OŠ Bršljin. Več kot 30 let spodbuja prostovoljno in humanitarno delo učencev na šoli in skrbi za pomoč družinam v socialnih stiskah. Šolo vseskozi uspešno povezuje s krajevnimi organizacijami RK v šolskem okolišu in organizira učence za pomoč starejšim.

Ob zaključku prireditve je sekretarka Barbara Ozimek predstavila Humanitarni počitniški teden mladih, ki je konec junija namenjen 15 srednješolcem in devetošolcem ter nagrajencem razdelila praktične nagrade. Prireditev je pripravila in vodila prostovoljka Nuša Rustja.