šarec-marjan 9 Svet24.si

Šarec o intervjuju z ruskim vohunom: "Tudi vi ste...

profimedia-0867279129 Svet24.si

Kadirov naj bi 2 od svojih 12 otrok zaplodil ...

euro-2024 Necenzurirano

Kaj obleči za München ali katera je nacionalna ...

1717753308-dsc04923-1717753281864 Reporter.si

Lojze Peterle spet kritiziral vodstvo Nove ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

Marko Milosavljević Njena.si

Marko po eksperimentu: To, kar se dogaja, je ...

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

Novice

Priklon Novemu mestu iz OŠ Center

Piše: R.K.

Čas objave:
11.06.2024 13:11

Med platnici šestega zbornika Rastoče knjige, ki nadaljuje dobro tradicijo ustvarjanja učencev Osnovne šole Center Novo mesto, je tudi letos vloženega veliko truda in ljubezni do pisanja, slikanja in fotografiranja.

Ko so se mentorji z učenci pogovarjali o idejah, o čem pisati, pesniti, risati, slikati, fotografirati in raziskovati letos, je iz njih vrelo veliko izvirnih idej, domišljije, vedoželjnosti. Lepo oblikovana šesta šolska Rastoča knjiga je bogata z zgodbami, pesmimi in fotografijami mesta in je tokrat globok priklon Novemu mestu.

Snovalci šolske Rastoče knjige skrbimo, da knjiga vsako leto odkriva nova področja. Letos je zanimiva predvsem z domoznanskega pogleda. Bralce opozarja tudi na nekatere manj znane zanimivosti našega srednjeveškega mesta. Zagotovo je vredna listanja in poglobljenega branja.

V šolski knjižnici so novi dosežek s ponosom postavili k izdelkom minulih let. Veseli so, ker imajo vsako leto več bralcev. Če so prve knjige natisnili le v 50 izvodih, sta lanska in letošnja izšli v nakladi 100 izvodov. In kar je tudi omembe vredno … knjigo, ki jo soustvarjajo učenke in učenci, so nekateri starši prepoznali kot izjemno dragoceno in jo nagradili s prostovoljnimi prispevki, nekateri pa celo z donatorskimi sredstvi. Tako dobljen denar pa je namenjen plačilu tiskanja nove Rastoče knjige.

Najnovejši izdelek OŠ Center si lahko zainteresirani bralci izposodijo v šolski knjižnici, v knjižnici Mirana Jarca, pa tudi v NUK Ljubljana.

Na šestem podstavku Rastoče deklice na hodniku v prvem nadstropju šole je letos vpisana misel devetošolke Lune Goršek, ki je v svojem razmišljanju zapisala: »Z zanosom bom govorila vedno, ko bo to potrebno.«, pri projektu Rastoča knjiga pa smo v letošnjem šolskem letu sodelovali Nataša Dežan Avsec, Helena Kisilak, Valter Rabič in Manca Pezelj Berger.

Pohvale si vsekakor zaslužijo tako učenci kot učenke kot tudi učiteljice in učitelji, ki so vedoželjne mlade spodbujali in usmerjali pri načrtovanju, razvijanju idej in sooblikovanju šeste Rastoče knjige OŠ Center.