šarec-marjan 9 Svet24.si

Šarec o intervjuju z ruskim vohunom: "Tudi vi ste...

profimedia-0867279129 Svet24.si

Kadirov naj bi 2 od svojih 12 otrok zaplodil ...

euro-2024 Necenzurirano

Kaj obleči za München ali katera je nacionalna ...

1717753308-dsc04923-1717753281864 Reporter.si

Lojze Peterle spet kritiziral vodstvo Nove ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

PodZvezdami_MajaKeuc_15_06_24_FotoAnaRojcPhoto-42 Odkrito.si

Kakšno presenečenje! Znani so jo podprli, pa ...

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

Novice

Prihaja Festival novomeško poletje

Piše: R.K.

Čas objave:
11.06.2024 09:53

Novo mesto bo letos ponovno prizorišče izjemnega glasbenega dogodka – festivala Novomeško poletje. Ta edinstveni festival, ki se odvija od julija do avgusta, v središču Novega mesta prinaša širok spekter glasbenih izrazov, od mednarodne etno in folk glasbe do nostalgičnih ter avantgardnih jazzy tonov. Festival ponuja platformo za glasbenike, ki si upajo preseči meje svojega miljeja in so hkrati globoko navdahnjeni s krajem in časom, ki mu pripadajo.

Novo mesto je že dolgo zapisano glasbi, kar je jasno vsem prebivalcem in obiskovalcem tega kulturno bogatega mesta. Organizatorji festivala so zaznali vibracije in izjemen potencial tega kraja, kar jih je spodbudilo k ustanovitvi festivala, ki po najboljših močeh upravičuje svoj sloves ter postavlja Novo mesto na glasbeni zemljevid.

Letošnje leto bo festival potekal v sedmih poletnih večerih in bo vključeval tudi mednarodne sodelujoče. Veselijo se okrepljenega sodelovanja z dosedanjimi partnerji, kot je Založba Goga, s katero organizirajo Novomeške poletne večere. Zaradi vedno večje priljubljenosti koncertov v Parku Rastoče knjige ob Knjižnici Mirana Jarca nadaljujejo z dogodki tudi tam. Na magičnih Muzejskih vrtovih bodo (od skupno treh večerov) en avgustovski večer združili moči z mednarodno priznanim festivalom Jazzinty.

Organizatorji obljubljajo, da bodo obiskovalce presenetili, raznežili, nasmejali in jim polepšali poletne večere. Festival Novomeško poletje – prižigajo najlepše v vseh obiskovalcih!