markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

Ana Klašnja in Lado Bizovičar Revija Stop

Slovenija ima talent: Ste vedeli, da Ana in Lado ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Novice

Prihaja Festival novomeško poletje

Piše: R.K.

Čas objave:
11.06.2024 09:53

Novo mesto bo letos ponovno prizorišče izjemnega glasbenega dogodka – festivala Novomeško poletje. Ta edinstveni festival, ki se odvija od julija do avgusta, v središču Novega mesta prinaša širok spekter glasbenih izrazov, od mednarodne etno in folk glasbe do nostalgičnih ter avantgardnih jazzy tonov. Festival ponuja platformo za glasbenike, ki si upajo preseči meje svojega miljeja in so hkrati globoko navdahnjeni s krajem in časom, ki mu pripadajo.

Novo mesto je že dolgo zapisano glasbi, kar je jasno vsem prebivalcem in obiskovalcem tega kulturno bogatega mesta. Organizatorji festivala so zaznali vibracije in izjemen potencial tega kraja, kar jih je spodbudilo k ustanovitvi festivala, ki po najboljših močeh upravičuje svoj sloves ter postavlja Novo mesto na glasbeni zemljevid.

Letošnje leto bo festival potekal v sedmih poletnih večerih in bo vključeval tudi mednarodne sodelujoče. Veselijo se okrepljenega sodelovanja z dosedanjimi partnerji, kot je Založba Goga, s katero organizirajo Novomeške poletne večere. Zaradi vedno večje priljubljenosti koncertov v Parku Rastoče knjige ob Knjižnici Mirana Jarca nadaljujejo z dogodki tudi tam. Na magičnih Muzejskih vrtovih bodo (od skupno treh večerov) en avgustovski večer združili moči z mednarodno priznanim festivalom Jazzinty.

Organizatorji obljubljajo, da bodo obiskovalce presenetili, raznežili, nasmejali in jim polepšali poletne večere. Festival Novomeško poletje – prižigajo najlepše v vseh obiskovalcih!