severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

Marko Bitenc Necenzurirano

Skriti gospodarji našega zdravstva

sergej racman marina zavcar hrovatin fpa Reporter.si

Znani slovenski odvetniki so o prostituciji ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

Matej Zemljič Revija Stop

Matej Zemljič: Kampiral sem včasih, in to zelo ...

825117_f103tenis_koper03t Ekipa24.si

Joj, kaj se je zgodilo Oblakovi izbranki: Olga ...

Novice

Prihaja Festival novomeško poletje

Piše: R.K.

Čas objave:
11.06.2024 09:53

Novo mesto bo letos ponovno prizorišče izjemnega glasbenega dogodka – festivala Novomeško poletje. Ta edinstveni festival, ki se odvija od julija do avgusta, v središču Novega mesta prinaša širok spekter glasbenih izrazov, od mednarodne etno in folk glasbe do nostalgičnih ter avantgardnih jazzy tonov. Festival ponuja platformo za glasbenike, ki si upajo preseči meje svojega miljeja in so hkrati globoko navdahnjeni s krajem in časom, ki mu pripadajo.

Novo mesto je že dolgo zapisano glasbi, kar je jasno vsem prebivalcem in obiskovalcem tega kulturno bogatega mesta. Organizatorji festivala so zaznali vibracije in izjemen potencial tega kraja, kar jih je spodbudilo k ustanovitvi festivala, ki po najboljših močeh upravičuje svoj sloves ter postavlja Novo mesto na glasbeni zemljevid.

Letošnje leto bo festival potekal v sedmih poletnih večerih in bo vključeval tudi mednarodne sodelujoče. Veselijo se okrepljenega sodelovanja z dosedanjimi partnerji, kot je Založba Goga, s katero organizirajo Novomeške poletne večere. Zaradi vedno večje priljubljenosti koncertov v Parku Rastoče knjige ob Knjižnici Mirana Jarca nadaljujejo z dogodki tudi tam. Na magičnih Muzejskih vrtovih bodo (od skupno treh večerov) en avgustovski večer združili moči z mednarodno priznanim festivalom Jazzinty.

Organizatorji obljubljajo, da bodo obiskovalce presenetili, raznežili, nasmejali in jim polepšali poletne večere. Festival Novomeško poletje – prižigajo najlepše v vseh obiskovalcih!