katamaran, Simplicity Svet24.si

Na katamaranu našli sledove krvi, pogrešana ...

kovček, potovanje, ženska Svet24.si

98-letnica iz Nove Gorice prestrašila domače, ...

1702382906-dsc2167-01-1702382890043 Necenzurirano

Žibertova banka prihaja v roke srbskega tajkuna

zibert prednik hot sd pl Reporter.si

Smo ujeli bodoče vodstvo SD? Jani Prednik, Klemen...

slovenija ronaldo Ekipa24.si

Končno! Vstopnice za tekmo Slovenija - ...

Giovanni Barreca z ženo, ki jo je neusmiljeno pokončal, saj je bil (in še je) prepričan, da je v nje Odkrito.si

Pokončal družino, ker je želel izgnati hudiča

hrvaska lovren Ekipa24.si

Legendarni nogometaš udaril po hrvaškem ...

Novice Otočec

Predstavniki dolenjskih izobraževalnih in raziskovalnih ustanov podprli pobudo za ustanovitev javne univerze v Novem mestu

Piše: STA

Čas objave:
06.12.2023 14:21

Predstavniki 10 izobraževalnih in razvojno-raziskovalnih ustanov Dolenjske so danes na Otočcu podpisali listino, s katero so podprli ustanovitev javne univerze v Novem mestu. Ta bi povezala tam delujoče visokošolske zavode in ustanove, ki so v preteklih letih oblikovali vsebinsko raznolike izobraževalne in znanstveno-razvojne programe.

Pobudo za ustanovitev javne univerze v Novem mestu so sicer podali tovarna zdravil Krka in regijsko gospodarstvo, so sporočili iz družbe Krka.

Listino so podpisali predstavniki zasebne Univerze v Novem mestu, fakultete za ekonomijo in informatiko, fakultete za strojništvo, fakultete za poslovne in upravne vede, fakultete za zdravstvene vede, fakultete za organizacijske študije Novo mesto, fakultete za industrijski inženiring Novo mesto, fakultete za informacijske študije Novo mesto, Visoke šole za upravljanje podeželja Grm Novo mesto in Javnega raziskovalnega zavoda Rudolfovo - Znanstvenega raziskovalnega središča Novo mesto.


Kot so poudarili podpisniki, obstoječi programi, kadri in organiziranost omogočajo kakovostno rast, učinkovito povezovanje in sodelovanje vseh regijskih visokošolskih zavodov na pedagoškem in znanstveno-raziskovalnem področju.

"Z vzpostavitvijo nove, javne univerze v Novem mestu, bi zagotovili vsa potrebne pogoje za učinkovito pedagoško delo in programski razvoj vseh tukaj delujočih visokošolskih zavodov in ustanov," so zapisali.

O podpisu izjave so predstavniki podpisnikov obvestili ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije.