primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

adriana, življenje-na-tehtnici Njena.si

Adriano pri hujšanju ovirala velika samozavest

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Novice Novo mesto

Predstavitev principov Vzgoje za življenje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.09.2015 05:54

V Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto se trudijo obiskovalcem popestriti enoličen vsakdan. Danes tako pripravljajo strokovno predavanje Nitai Deranja - Predstavitev principov Vzgoje za življenje.

V Sloveniji se ponovno mudi Nitai Deranja. Leta 1972 je ustanovil prvo šolo po načelih Vzgoje za življenje in od takrat v različnih šolah po teh principih poučeval, ravnateljeval in vodil številna izobraževanja za učitelje. Od leta 2000 je direktor mednarodnega združenja Education for Life International, ki združuje šole in izobraževalne centre Vzgoje za življenje po celem svetu (Amerika, Evropa, Indija).

Je tudi avtor različnih knjig in pripomočkov za poučevanje in vzgojo (npr. The Art of Joyful Education, Journey to the Heart of Nature, For Goodness' Sake: Supporting Children & Teens in Discovering Life's Highest Values, EFL Life Skills Booklets series).

V okviru njegovega obiska Inštitut za celostno vzgojo in izobraževanje otrok Lila, Ljubljana organizira predavanja in izobraževanja, ki jih bo vodil g. Deranja.

Predavanje, ki bo danes ob 18.00 potekalo v Trdinovi čitalnici Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto bo potekalo v angleškem jeziku, za prevod pa bo poskrbela prevajalka Tina Rutar Leban.