stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

Povezovanje vodovodnih sistemov na območju Metnega Vrha

Piše: R.K.

Čas objave:
18.07.2022 07:28

Na območju Metnega Vrha poteka gradnja cevovodov. Zaradi geološke sestave tal gre za zahtevno umestitev ob cesti. Po zaključku bo urejena preplastitev ceste. Gre za del projekta »Hidravlične izboljšave v občini Sevnica« v sklopu katerega med drugim poteka povezovanje vodovodnih sistemov Zabukovje in Sevnica.

V tem sklopu projekta je predvidena izgradnja cevovoda proti vzhodu, torej proti naseljem Metni Vrh in Drožanje. Vodovodni sistem Zabukovje bo tako v naselju Drožanje povezan z vodooskrbnim sistemom Sevnica, hkrati pa bo urejena tudi povezava z dvema vodohranoma, Sv. Rok in Kozja gora. Na novo povezavo se bodo lahko priključila gospodinjstva v naseljih Padež, Zlaka, Metni Vrh, Komen in Šetenje. Poglavitni namen projekta »Hidravlične izboljšave v občini Sevnica« je povezati vodooskrbne sisteme levega in desnega brega reke Save tako, da bo mogoče ob povečani porabi oziroma v primeru izpadov vodnih virov desnega brega del vode zagotoviti iz vodooskrbnega sistema Sevnica. Gradi se povezovalna hrbtenica med že obstoječimi vodovodi v enoten vodovodni sistem v dolžini dobrih 21 kilometrov. Projekt je razdeljen na osem sklopov oziroma odsekov.

vodovod, gradnja
Cesta na Metni Vrh-hidravlične izboljšave
Občina Sevnica

Na območju vodovoda Nova gora bo na odseku Preska– Lukovec zgrajena trasa v dolžini 1.500 metrov. Na območju vodovoda Sevnica bo na odseku Log–Orle zgrajena trasa v dolžini 2.500 metrov, urejeno bo tudi novo prečrpališče Log. Urejena bo povezava med vodovodom Šentjanž in vodovodom Krmelj, urejen bo tudi nov vodohran Šentjanž s prostornino okoli 120 kubičnih metrov. Na odseku Metni Vrh–Drožanje bo urejena povezava med vodovodom Zabukovje in vodooskrbnim sistemom Sevnica, s povezovalno traso v skupni dolžini 6.000 metrov. V dolžini 6.500 metrov bo urejena povezava vodovodov Sevnica–Breg–Loka. Urejen bo tudi vodovod Handija s traso dolžine okoli 3.000 metrov. Z investicijami na posameznih odsekih vodovodnih sistemov je torej cilj doseči zanesljivo oskrbo s kakovostno pitno vodo in zaščito vodnih virov pred vplivi onesnaževanja na način, ki bo stroškovno, okoljsko in tehnično učinkovit.

vodovod, gradnja
Cesta na Metni Vrh-hidravlične izboljšave
Občina Sevnica