pivo na cesti Svet24.si

Zaboji piva padli s tovornjaka na cesto in zaprli ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

azbe jug maribor Ekipa24.si

Nepogrešljivi član Maribora brez ovinkarjenja o ...

gozd-strahov-na-talentih Njena.si

Gozd strahov na Talentih: Nepričakovano ozadje ...

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Novice Novo mesto

Popolna zapora Rozmanove ulice

Piše: R.K.

Čas objave:
04.10.2021 09:35

Z današnjim dnem je na Rozmanovi ulici med odcepom za Novi trg in križiščem z Vrhovčevo ulico vzpostavljena popolna zapora, istočasno se za promet odpira prenovljena Kastelčeva ulica.

Gradbeni izvajalec bo na območju zapore izvedel zaključna dela rekonstrukcije cestišča, slednja bodo potekala predvidoma do 8. novembra. S tem se nadaljuje prenova mestnega jedra, ki se bo v naslednji fazi razširila na Prešernov trg.

V času popolne zapore Rozmanove ulice bo gradbeni izvajalec ob rekonstruirano cestišče položil robnike, uredil pločnik in tlakoval vozišče. V sklopu prenove mestnega jedra se ureja tudi Komeljev trg ob Vrhovčevi ulici, prav tako se nadaljuje montaža klad in stopnic na bodočem trgu med Rozmanovo ulico in Prešernovim trgom.

V času zapore bo dostop za stanovalce, dostavo in gradbišče urejen prek Kapiteljske ulice in Florjanovega trga, izvoz iz mestnega jedra pa bo omogočen po Kastelčevi ulici in nato po Prešernovem trgu ter Sokolski ulici do Kandijskega mostu, prav tako bo iz smeri Glavnega trga mogoče priti po prenovljenem delu Rozmanove do knjižnice in nato po Vrhovčevi ulici, Kratki ulici in ulici K Sodišču.