minister, novo-mesto Svet24.si

Poklukar še ni zadovoljen s stanjem varnosti v ...

cg_solska_prehrana_1 Svet24.si

Na črnem seznamu šolskih kuhinj so hrenovke, ...

brinovc201401 Necenzurirano

Kriminalisti preiskujejo sumljiva izplačila ...

IMG-4189 Reporter.si

Sta Aleksandar Vučić in Zoran Janković ...

sergej jakirovic dinamo pm Ekipa

Katastrofi sledi trenerski šok? Jakirović naj bi...

Alex Volasko in njegova Lara Njena.si

Alex Volasko razkril, kako je spoznal svojo Laro

slovenija u17 gw Ekipa

Mar to pomeni, da je Slovenija dokončno izgubila ...

Novice Ljubljana

Policisti na sestanek k ministrici

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.01.2016 05:13

Oba policijska sindikata sta danes dopoldne vabljena na sestanek z vrhom policije, opoldne pa še na sestanek z ministrico za notranje zadeve Vesno Györkös Žnidar, so dejali v Sindikatu policistov Slovenije. Kot pravijo, ne gre za pogajanja, ampak sestanka. Pričakovati je, da bodo sindikalisti le videli simulacije odprave plačnih anomalij.

Policisti, ki stavkajo od 18. novembra, namreč od vladne strani še pričakujejo že pred prazniki obljubljene izračune oz. simulacije glede odprave plačnih anomalij.

Naveličani čakanja so v ponedeljek napovedali, da se bodo predvidoma ta teden odločili tudi glede zaostritve stavke, saj da brez ostrejših ukrepov očitno cilja ne bodo dosegli.

Na notranjem ministrstvu so sicer v četrtek za STA razložili, da so v pogajanjih s policijskima sindikatoma zbližali stališča in izdelali projekcijo na individualna delovna mesta. Projekcijo jima bodo posredovali v nekaj dneh, so dodali.

V času stavke so se policisti med drugim zbrali na protestnem shodu pred vladno stavbo, začeli so z izločanjem dotrajane opreme, dva delovna dneva pred božičnimi prazniki pa so policisti izkoristili za množično koriščenje dopusta. Ob morebitni novi zaostritvi stavke pa se je govorilo, da naj bi morda lahko zaostrili svoj nadzor.

Izpad sredstev iz proračuna zaradi stavke policistov, ki opravljajo samo z zakonom opredeljene naloge v okviru stavke, v policijskih vrstah ocenjujejo na okoli 3,5 milijona evrov.