Barvanje 8-okt20 Svet24.si

Kislica že stoletja slovi kot naravno zdravilo za...

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

Novice Ljubljana

Policija išče kandidate za pomožne policiste

Piše: STA

Čas objave:
19.03.2020 18:33

Policija z javnim razpisom k sodelovanju vabi kandidate za pomožne policiste. Zainteresirani lahko vloge oddajo do 14. avgusta. Tisti, ki bodo uspešno opravili izbirni postopek, se bodo predvidoma marca 2021 udeležili še osnovnega usposabljanja.

Vlogo lahko oddajo tisti, ki so že zaposleni za določen ali nedoločen čas, pa tudi brezposelni, študenti in upokojenci, če izpolnjujejo razpisne pogoje, kot je na primer starost. Ta je določena od dopolnjenega 18. leta do 60. leta, izhaja iz razpisa.

Kandidati za pomožne policiste morajo imeti med drugim tudi ustrezne psihofizične sposobnosti, srednjo strokovno ali srednjo splošno izobrazbo, slovensko državljanstvo ter vozniški izpit B kategorije.

Med značilnostmi dela pomožnih policistov so na policiji izpostavili delo na vpoklic, med drugim ob naravnih in drugih nesrečah. Izpostavili so, da ne gre za delovno razmerje, ampak pogodbeni odnos s policijo. Za policijske naloge bodo kandidate na policiji usposobili, plačilo pa bodo prejeli za opravljeno delo in za pripravljenost.

Kandidati lahko vlogo vložijo v pisni obliki na priloženem obrazcu, ki je objavljen na spletni strani policije, vključno z vsemi zahtevanimi potrdili, ali pa prek spletne pošte.