nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

Glivar danes na tekmi po Toskani

Piše: R.K.

Čas objave:
13.09.2023 09:18

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar bo že danes na dirki po Toskani začel sezono italijanskih enodnevnih klasik ob koncu sezone. Ob njem bo prvič v dresu ekipe UAE Team Emirates nastopil tudi Gal Glivar, ki od 1. avgusta pri tej ekipi trenira kot član Adrie Mobila.

Potem ko so prireditelji četrtkove dirke Coppa Sabatini pred dnevi potrdili, da bo na njej nastopil prvi kolesar sveta Pogačar, je v torek zvečer ekipa emiratov sporočila, da bo dan prej na startu še na preizkušnji po Toskani, ki bo potekala 95. po vrsti.

Pogačar ni dirkal vse od svetovnega prvenstva v Glasgowu, kjer je na cestni dirki osvojil bronasto kolajno, v vožnji na čas pa zaradi utrujenosti zasedel šele 21. mesto. V izjavi po SP je dejal, da bi lahko morebiti že končal sezono, a si je kasneje premislil in kot glavni cilj zadnjega dela izpostavil željo po tretji zaporedni zmagi na dirki po Lombardiji.

V programu ima poleg današnje in četrtkove preizkušnje še dirko po Emiliji (30. 9.), dirko treh dolin Vareseja (3. 10.) in Lombardijo, ki bo na sporedu 7. oktobra.

Obenem pa bo prvo priložnost za dokazovanje v novem dresu danes dobil 21-letni Glivar. Član Adrie Mobila od 1. avgusta trenira z emirati, v kolikor pa bo zadovoljil delodajalce, bi lahko od leta 2024 dirkal v svetovni seriji.

Pogačar in Glivar bosta edina slovenska kolesarja na razgibani preizkušnji v okolici Pontedere (191,55 km) blizu Firenc, ki se bo začela ob 11.30 in končala nekaj po 16. uri.