alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

ana-petrič Svet24.si

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega ...

donald trump Necenzurirano

Trumpovi psi na žaru in hrčki na buzari. ...

Borut Mersak-f-Boris Jaušovec vecer Reporter.si

Molk Slovenca iz Bratislave iz Spiritove zgodbe o ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Novo mesto

Podpisali še aneks, čakajo odločbo o sofinanciranju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
31.08.2015 19:06

Danes je župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni s predstavnikoma izbranih izvajalcev podpisal aneks k pogodbi o izgradnji vodarn Stopiče in Jezero, kar je bilo potrebno za začetek postopkov v projektu Hidravličnih izboljšav vodovodnega sistema na območju osrednje Dolenjske.

V imenu izvajalcev projekta in nadzora sta pogodbi podpisala direktor velenjskega Esotecha Marko Škoberne in direktor podjetja Projekt d.d. Vladimir Durcik. Projekt je predstavil Gregor Klemenčič, direktor Komunale Novo mesto, ki bo koordinirala izvedbo in upravljala z novimi pridobitvami, so sporočili z novomeške občine.

Pomen projekta za občane partnerskih občin je župan Macedoni povzel z mislijo, da je bilo obvestil o prekuhavanju vodovodne vode na tem območju dovolj. Omenjeni vodarni zagotavljata 95 % vse vode, ki jo uporabljajo občani Novega mesta. Po besedah Klemenčiča bo filtracija zagotovila, da bo v vodovodnem sistemu tekla samo bistra voda.

Ob podpisu je bila prisotna tudi poslanka SMC Urška Ban, ki si uspešno prizadeva, da bi se sredstva za večji del projekta zagotovila iz evropskih kohezijskih sredstev. Zagotovila je, da bo odločba o financiranju projektov na občinskem naslovu sredi septembra.

Postopki urejanja dokumentacije se začnejo takoj, projekt, vreden približno 16 milijonov evrov, pa naj bi bil zaključen v osmih do desetih mesecih.