kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

Alojz Ihan Reporter.si

Alojz Ihan se ne vda in odgovarja UKC: Prazne ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

milan-štrljić Njena.si

Zvezdnik Botrov razkril skrivnost svojega ...

matjaz kek 24 pm Ekipa

Matjaž Kek med trenersko elito: selektorja ...

Novice Cerklje ob Krki

Podpisali pogodbo za novo šolo v Cerkljah ob Krki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.12.2015 17:35

Župan občine Brežice Ivan Molan je v nadomestnih prostorih Osnovne šole Cerklje ob Krki, v stavbi vojašnice Jerneja Molana, z izvajalci del in strokovnega nadzora podpisal pogodbe v skupni vrednosti 5,3 milijona evrov za izvedbo projekta Rekonstrukcija in dograditev OŠ Cerklje ob Krki. Po besedah župana Ivana Molana gre za eno največjih investicij na področju občine, ki bo otrokom in zaposlenim na šoli in v vrtcu omogočila kakovostne pogoje za delo in učenje. Dela na terenu se bodo pričela januarja 2016, zaključek del pa je načrtovan v juliju 2017 s pridobitvijo uporabnega dovoljena.

Prvič izbirali izvajalce za posamezne sklope del

Občina Brežice je javno naročilo prvič izpeljala tako, da so bila dela izgradnje razdeljena na štiri glavne sklope: gradbeno obrtniška dela, strojne instalacije, elektro instalacije in zunanja ureditev. Izbrani izvajalci po sklopih so AS-PRIMUS d.o.o. za gradbeno obrtniška dela, za strojne instalacije KOLEKTOR KOLING d.o.o ter za elektro instalacije in zunanje ureditve KOSTAK d.d., strokovni nadzor nad deli bo izvajalo podjetje SAVAPROJEKT d.d..

Otroci in zaposleni se veselijo novih prostorov


Zaposleni na šoli se skupaj z ravnateljico dr. Stanko Preskar veselijo novih prostorov, ki bodo omogočili optimalne pogoje za delo in učenje. Ravnateljica pravi, da je podpis pogodbe vsekakor prelomnica na poti do nove šole in daje nov zagon za delo v nadomestnih prostorih v vojašnici, saj se zavedajo, da bodo po dveh letih pričeli s pokom v novem objektu. Projekt bo ohranil najstarejši objekt obstoječe šole, novejši prizidek k šoli pa bo porušen, na njegovi lokaciji bo zgrajena nadomestna stavba za šolo in vrtec skupaj s telovadnico. Novi šolski prostori bodo namenjeni za 9 do 12 oddelkov šole in 5 oddelkov vrtca, skupaj za maksimalno predvideno število učencev 252 in za 110 otrok vrtca (trenutno obiskuje šolo 197 učencev, v vrtec pa je vključenih 82 otrok).

Projekt tudi rezultat arhitekturnega natečaja

Projektanti investicije so bili izbrani na arhitekturnem natečaju v letu 2014, ki ga je Občina Brežice izvedla skupaj z Arhitekturno zbornico Slovenije. Na natečaj je prispelo 32 predlogov, med katerimi je bila izbrana rešitev arhitektov Roka Žnidaršiča in Jerneje Fišer Knap s sodelavci, za katero je značilno povezovanje novega objekta z naravo, ki obdaja šolo. Tako bo večina učilnic in vse igralnice orientirane na jug k zelenju in svetlobi.

Ravnateljica OŠ Cerklje ob Krki dr Stanka Preskar o pričakovanjih nove šole