pivo na cesti Svet24.si

Zaboji piva padli s tovornjaka na cesto in zaprli ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

slovenija Ekipa24.si

Škandal! Glejte, kakšnega zadetka v Zenici niso ...

Pogovori o njegovem vodenju jutranjih poročil in oddaje Politično na RTV Slovenija že potekajo, kar Odkrito.si

Voditelj Nejc Krevs odkrito o razrešitvi

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Novice Šmarješke Toplice

Peticija za dostop do bazena v Klevevžu

Piše: Dolenjski list

Čas objave:
21.03.2019 20:27

Te dni v šmarješki dolini vre zaradi novice, da se je občina odpovedala predkupni pravici za nakup dveh zemljišč in hiše v Klevevžu, zaradi česar mnoge krajane in tudi druge ljubitelje klevevškega bisera, priljubljene izletniške in turistične točke, skrbi, da bo lahko onemogočen dostop do Klevevškega bazena.

Zemljišča, ki so v naravi brežina, so v lasti novomeške KZ Krka, zainteresirani kupec naj bi bila Kmetija Karlovček, ki že ima v pretežni lasti nekdanjo klevevško posest in graščino.

Občina pod novim vodstvom Marjana Hribarja ima očitno drugačne poglede na pomen teh parcel kot prejšnja županja Bernardka Krnc in tako je nov občinski svet pred dnevi na dopisni seji s tesno večino (6 proti 5) sprejel sklep, da se občina odpoveduje predkupni pravici za nakup omenjenih parcel, kar je lani oktobra izglasoval takratni občinski svet. Zanimivo je, da so mnenje zdaj spremenili trije takratni in sedanji občinski svetniki.


Kot je povedal svetnik Branko Zoran, ki se že leta zavzema za razvoj Klevevža, je odločen, da mora občina odkupiti ta zemljišča, to idejo pa podpira tudi veliko krajanov, ki od nedelje, ko so se v Klevevžu zbrali na t.i. nedeljskem klepetu, s peticijo za to tudi zbirajo podpise. »Želimo si, da ostane dostop do Klevevža dostopen vsem. Če se bo dane parcele prodalo privatnemu lastniku, namesto, da jih kupi občina, nam nihče ne more zagotoviti, da bomo lahko še naprej uživali v tej naravni dediščini. Nam je mar, pa vam? Če se strinjate, vas prosimo, da podpišete peticijo in s tem pokažete podpori Klevevžu,« pravijo pobudniki peticije.

Vrednost zemljišč je 98 tisoč. »Morda ni toliko vredno, ampak izgubiti nimamo kaj, saj lahko za ta denar še vedno prodamo. Ne vem, zakaj ima tak interes zgornji lastnik, da to odkupi,« pravi Zoran, ki je poleg svetnika Aleksandra Pavliča pobudnik omenjene peticije.

Občane moti zlasti naglica pri sprejemanju odločitev ter da so tako pomembno zadevo sprejemali kar preko dopisne seje, brez debate in vprašanj. Želijo, da bi župan sklical zbor občanov, na katerem pričakujejo pojasnila kmetije Karlovček, kaj želi v Klevevžu narediti, poroča Dolenjski list.