DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

Janez Janša Necenzurirano

Janša si pripenja zasluge, a nam je v resnici ...

eva irgl anze logar m24 Reporter.si

Trojanska konja Anže Logar in Eva Irgl bosta do ...

benjamin verbic Ekipa24.si

Benjamin Verbič odprl dušo in spregovoril tudi o...

Robert Golob, Tina Gaber Njena.si

Robert Golob in izbranka Tina Gaber na finalu ...

oblak danilovic 23 Ekipa24.si

Oblak s svojo Olgo že v Sloveniji, glejte, kam se...

Novice Semič

Pet semiških svetnikov od županje zahteva opravičilo in preklic izjav

Piše: STA

Čas objave:
20.11.2021 13:41

Pet članov semiškega občinskega sveta od županje Polone Kambič zahteva opravičilo in preklic izjav oz. pozivov k opuščanju ukrepov za zajezitev epidemije covida-19. "Obsojamo njene izjave, ki niso primerne v času, ko skoraj ni več na razpolago bolnišničnih postelj za bolnike," so v pozivu županji poudarili svetniki.

"V teh težkih časih ni pomembno, ali je v zakonu zapisano, kako moramo ravnati. Pomembno je, da se čim bolj izolira virus, da je čim manj težkih bolezenskih potekov in smrti," izpostavljajo svetniki Sonja Klemenc Križan, Dina Šmalc, Damir Stare, Urška Banovec in Anton Križe.

Kot so poudarili, njene izjave niso primerne, sploh v času, ko zmanjkuje bolnišničnih postelj, ko Sloveniji z medicinskim kadrom pomagajo sosednje države ter ko znanstvena in medicinska sfera opozarjata na težko zdravstveno situacijo.

"Zelo pomembno je, da vsi ravnamo tako, da preprečimo širjenje virusa, da se zavedamo težke zdravstvene situacije in spoštujemo ukrepe, ki so nujni za zajezitev virusa. Spoštujmo navodila zdravnikov," je pozvala peterica svetnikov in dodala, da se moramo vsi obnašati odgovorno, zase in za širšo družbo.Izjave županje po njihovem mnenju v semiško skupnost ne sodijo. "Zahtevamo, da županja prevzame odgovornost za izjave, da jih prekliče in se opraviči, ne samo občanom Občine Semič ampak vsem, ki so prizadeti zaradi njenih izjav," so jasni.

Kambičeva je pred dnevi OŠ Belokranjskega odreda Semič pozvala k opustitvi vseh ukrepov. V pismu trenutni ravnateljici semiške šole Andreji Miketič in prihodnjemu ravnatelju Tomažu Pavlakoviču je zapisala, da epidemiološki odloki vlade niso veljavni, saj da je lahko podlaga za neposredno poseganje v človekove pravice le zakon, ki pa ga ni.

Na županjine izjave se je včeraj odzval tudi minister za javno upravo Boštjan Koritnik in ocenil, da Kambičeva "ne more oz. ne bi smela več opravljati svoje funkcije".