kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

Alojz Ihan Reporter.si

Alojz Ihan se ne vda in odgovarja UKC: Prazne ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

jasmin, pop-tv, kmetija Njena.si

Kmetija: Zaradi tega Jasmin v areno odhaja ...

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Brežice

Pestro dogajanje v Posavskem muzeju Brežice

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.12.2015 07:27

Danes bo tradicionalen pohod z lučkami, ki ga bodo pripravili otroci vrtca Mavrica Brežice. Pohod se bo začel ob 17. uri pred vrtcem, otroci se bodo sprehodili skozi mestno jedro in dogodek zaključili ob 18. uri s PRIŽIGOM LUČK NA GRAJSKEM DVORIŠČU.


• V četrtek, 3. 12. 2015 ob 18. uri, na Ta veseli dan kulture, bo v galeriji Posavskega muzeja Brežice ODPRTJE ETNOLOŠKE OBČASNE RAZSTAVE OD SVINJE DO VOTIVNEGA PRAŠIČKA, OD REČNIH POTI DO TESTENEGA PTIČKA. Prikazan bo način življenja ob spodnjem toku reke Save med Radečami in Obrežjem kot povezovalki pokrajin in ljudi. Izpostavljene teme bodo rečni transport in promet (brodovi, ladje, čolni, splavi, mostovi), tesarstvo, prašičereja (krškopoljska pasma prašičev), vinogradništvo, sodarstvo, praznovanje, poroka, noša, šege, verovanja in medičarstvo.
Ta dan bo tudi prost vstop v muzej.

• V soboto, 5. 12. 2015, ob 19. uri, bo v Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice KLAVIRSKI KONCERT mlade, nadarjene in mednarodno nagrajene pianistke MITRE KOTTE, ki se bo predstavila z Mozartovimi in Schubertovimi skladbami. Za prijetno druženje po koncertu bo poskrbela vinogradniško-sadjarska kmetija Sonja in Mira Rožman.

• V torek, 8. 12. 2015, od 16. do 18. ure, bomo na TRŽNICI Z NAMENOM, v sodelovanju z osnovnimi in srednjimi šolami iz občine Brežice, z Glasbeno šolo Brežice in Fakulteto za turizem praznično okrasili grajsko dvorišče. Vsaka izmed sodelujočih šol bo okrasila svojo smrečico in stojnico, na kateri bodo predstavljali in prodajali izdelke, ki so jih izdelali sami.