Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Novice

Parkirni dan na mestnem trgu v Metliki

Piše: Zavod Metlika

Čas objave:
21.09.2020 13:00

Gre za sklop dogodkov, izvedenih v času Evropskega tedna mobilnosti med 16. in 22. septembrom 2020, na Mestnem trgu v Metliki med cvetličarno in cerkvijo, ki so na podlagi uspešne prijave Občine Metlika, skupaj z  Zavodom za turizem, kulturo šport in mladino Metlika, na Javni razpis za sofinanciranje priprav in izvedbe aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti v letu 2020 v okviru projekta LIFE IP CARE 4 CLIMATE - LIFE17 IPC/SI/000007, sofinancirani s strani Ministrstva za okolje in prostor (MOP), sredstvi iz Sklada za podnebne spremembe. Ministrstvo za infrastrukturo je sodelovalo kot posredniški organ in je skrbelo za celotno vsebinsko izvedbo razpisa.

parkirni-dan, metlika
Parkirni dan na mestnem trgu v Metliki
R.K.

V izvajanje programa so se aktivno vključili tudi nekateri javni zavodi v občini Metlika. To so Osnovna šola Metlika, Otroški vrtec Metlika, Ljudska knjižnica Metlika, Zdravstveni dom Metlika ter Črnomelj, Hiša sadeži družbe Metlika in Športna zveza Metlika.

parkirni-dan, metlika
Parkirni dan na mestnem trgu v Metliki
R.K.

Vse dni so bile na prostorih parkirišč nameščene mize in stoli, na drugih površinah pa blazine, kjer so se lokalni prebivalci lahko ustavili in si iz priložnostnega bralnega kotička sposodili dnevno časopisje in revije. V sodelovanju z bližnjimi lokali so lahko naročili tudi pijačo. Vse dni so bile voljo informativne zloženke o evropskem tednu mobilnosti in o pomenu trajnostne mobilnosti ter anketni listi o javnih površinah v mestu.
Predvidena je trajna ukinitev enega parkirnega mesta in preobrazba le-tega v prostor za druženje z informativno tablo, da je ta prostor nekdaj bil parkirni prostor in z namigom, da bi lahko bilo takih prostorov v mestu več.

parkirni-dan, metlika
Parkirni dan na mestnem trgu v Metliki
R.K.

Organizatorji so pripravili zares bogat program, ki je pritegnil predvsem mlajše obiskovalce. Pripravili so slikarski Ex Tempore, številne delavnice za najmlajše, gibalni poligon ter koncerte in nastop stand-up komika. Lokalni ponudniki so se predstavili na tržnici, prav tako so svojo dejavnost predstavila športna društva. V goste je prišla Hiša eksperimentov, zanimivi pa sta bili tudi izmenjevalnica reči ter izmenjevalnica idej in mnenj.
Evropski teden mobilnosti (ETM), najbolj razširjena kampanja na področju trajnostne mobilnosti na svetu, je v Metliki pokazala, kako bi živeli, če bi bil v metliškem mestnem jedru zaprt eden od treh osrednjih trgov. Metličani upajo, da bo do tega kmalu tudi prišlo.