kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Novice Brežice

Pahor dan pred vrhom v Bruslju obiskal Brežice

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.10.2015 20:22

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes na povabilo brežiškega župana Ivana Molana obiskal Občino Brežice. Predsednik Pahor je v preteklih dneh že obiskal sprejemni center v Postojni in namestitveni center v Šentilju.

Predsednik Pahor se je seznanil s situacijo o razmerah na terenu, ki so mu jo predstavili brežiški župan n predstavniki Slovenske vojske, Slovenske policije in civilne zaščite, ki delujejo na brežiškem območju. Nato je obiskal Rigonce, kjer se je srečal z domačini in predstavniki humanitarnih delavcev in prostovoljci, obiskal pa je tudi zbirni center v Dobovi, kjer se sestal z Boštjanom Šeficem, državnim sekretarjem Ministrstva za notranje zadeve.

V izjavi za medije je predsednik republike poudaril, da so za uspeh jutrišnjega vrha v Bruslju bistveni vsaj trije sklepi in sicer: (1) odločitev o strogem nadzoru grško-turške meje, (2) da Nemčija in Avstrija ne zapreta svojih meja in (3) korektno sodelovanje med sosednjimi državami. V nasprotnem primeru, tako predsednik republike, bo morala Slovenija čimprej sprejeti odločitve o novih ukrepih za soočanje z begunsko krizo. Predsednik Pahor upa, da bo jutrišnja konferenca uspešna. To bi bil znak, da je možno skupno in uspešno ukrepanje.