kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

milan-štrljić Njena.si

Zvezdnik Botrov razkril skrivnost svojega ...

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Novo mesto

Otroci se učijo pomagat na OŠ Center

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.10.2015 07:07

Delavnica Otroci se učijo pomagati, ki jih po šolah po Sloveniji izvaja Gorska reševalna zveza Slovenije, v sodelovanju s Fakulteto za zdravstvo Jesenice in Upravo za zaščito in reševanje bo danes tudi na novomeški Osnovni šoli Center.

Cilj projekta, ki so si ga zastavili organizatorji je, da mora prva pomoč postati za otroke nekaj samo po sebi razumljivega, vsakdanjega. Projekt je namenjen otrokom 1. in 2. razredov osnovnih šol. "Projekt smo začeli izvajati z delavnicami v vrtcih in osnovnih šolah v začetku šolskega leta 2012/2013. Odziv tako otrok kot njihovih učiteljev in vzgojiteljev, medijev, predstavnikov državnih institucij in strokovnjakov s tega področja je bil izjemen," sporočajo organizatorji.

Ekipa projekta (študentke-moderatorke, vodja ekipe in voznik) je v prvi fazi projekta /v obdobju od oktobra 2012 pa do oktobra 2013/ že obiskala 21 osnovnih šol in vrtcev v Sloveniji. S kombijem URSZR so smo prevozili 4290 kilometrov. 1347 otrok iz 61 oddelkov šol in vrtcev pa je že uspešno opravilo tečaj (delavnico) prve pomoči za otroke. Zavarovalnica Triglav d.d. (sponzor projekta) jim je poleg že obiskanih treh v maju in juniju 2015, predlagala še 12 osnovnih šol, ki naj bi jih v okviru projekta Otroci se učijo pomagati obiskali v Sloveniji. Med njimi je tudi osnovna šola OŠ Center Novo mesto, ki jo bodo obiskali danes.,


Z delavnicami na Centru bodo začeli ob 8.20 uri, izvedli pa bodo štiri tečaje oziroma delavnice, ki bodo trajale 45 minut.