Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

Osrednja občinska proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti

Piše: R.K.

Čas objave:
27.12.2022 08:47

V Kulturnem domu Črnomelj je sinoči potekala osrednja občinska proslava ob državnem prazniku dnevu samostojnosti in enotnosti, na kateri je bil slavnostni govornik župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek.

Župan je v svojem govoru izpostavil: »Prepričan sem, da ima marsikdo žive spomine na tiste dni in trenutke, ko so rezultati plebiscita pokazali, da smo izglasovali odločni »DA«. Z enotnostjo smo jasno pokazali željo po samostojnosti. Če pogledamo povezavo med tema dvema besedama, samostojnost in enotnost, lahko iz njih izluščimo lepo skupno vrednoto. To je »sodelovanje«. Ljudje smo si različni, vsak je zase samostojen, vendar če želimo karkoli doseči, si moramo biti enotni, moramo biti povezani, imeti skupne cilje in tudi vrednote. In tu, spoštovane občanke in občani, je ključna vez sodelovanje. Pot do enotnosti mora biti prežeta s sodelovanjem in po njej moramo hoditi z usklajenim korakom.«

Za kulturni program, ki je nastal v organizaciji JSKD OI Črnomelj, je za glasbo poskrbel Big Band Črnomelj s pevko Tino Kocjan, program pa je povezoval Rok Babič.

Prireditev je bila uvod v pestro dogajanje v sklopu Novoletnega direndaja v občini Črnomelj, ki ga je včeraj odprl koncert Psihomodo Pop in Žute minute v šotoru pred Črnomaljskim gradom.