krava Svet24.si

Krava napadla ženico, ta se je sama splazila do ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

azbe jug maribor Ekipa24.si

Nepogrešljivi član Maribora brez ovinkarjenja o ...

gozd-strahov-na-talentih Njena.si

Gozd strahov na Talentih: Nepričakovano ozadje ...

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Novice

OŠ Dragotina Ketteja odprla svoja vrata

Piše: R.K.

Čas objave:
26.04.2023 07:49

Po nekajletnem premoru je včeraj OŠ Dragotina Ketteja zopet na stežaj odprla vrata obiskovalcem. K nam so prišli učenci in učitelji okoliških šol ter ostali gostje. Za svetovalne delavke in ravnatelje je ravnateljica pripravila sprehod po šoli in pogovor, kjer je obiskovalce seznanila s programi šole, aktivnostmi, ki jih izvajamo, in našo vizijo.

V avli šole smo uredili Kette kavarnico – gostje so se lahko posladkali z domačimi piškoti, učenci/natakarji pa so jim postregli tudi kavo ali čaj.

Po razredih so potekale likovne delavnice, na katerih so učenci ustvarjali in se družili z učenci drugih šol.

V telovadnici so gostom ponudili glasbeno-gledališko doživetje. Učenci dramskega krožka so odigrali gledališko predstavo, učenci posebnega programa lutkovno predstavo, vokalno-instrumentalna skupina Kettejevci pa je pripravila izvrsten koncert.

Gostje so se lahko tudi pogovarjali z učenci v kotičkih Žive knjižnice. Gre za koncept, kjer namesto knjige spoznavamo osebo, ki je pred nami. Pogovor je potekal med manjšim številom udeležencev (dve do štiri osebe). Tako so učenci spoznali, kako razmišljajo in čutijo njihovi vrstniki s posebnimi potrebami.

V sporočilu za javnost so na OŠ Dragotina Ketteja zapisali še, da so skupaj z gosti preživeli prijetno dopoldne ter ugotovili, "da imamo podobne potrebe, želje in sanje. Veliko več stvari nas povezuje kot razdvaja, zato je pomembno, da se družimo, spoštujemo in učimo drug od drugega."