krava Svet24.si

Krava napadla ženico, ta se je sama splazila do ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

azbe jug maribor Ekipa24.si

Nepogrešljivi član Maribora brez ovinkarjenja o ...

Pogovori o njegovem vodenju jutranjih poročil in oddaje Politično na RTV Slovenija že potekajo, kar Odkrito.si

Voditelj Nejc Krevs odkrito o razrešitvi

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Novice

Odprt drugi rok razpisa za sofinanciranje delovanja organizacij in posameznikov s posebnim statusom

Piše: R.K.

Čas objave:
26.04.2023 13:05

Mestna občina Novo mesto ta petek odpira drugi rok za razpis za sofinanciranje delovanja organizacij in posameznikov za tekoče triletno obdobje in za sofinanciranje projektov za leto 2023.

Z namenom zagotavljanja stabilnega delovanja organizacij in posameznikov s posebnimi statusi, ki predstavljajo pomembno družbeno komponento v novomeškem okolju, občina nadaljuje podporo morebitnim novim projektom ter podporo letnim programom organizacij in posameznikov v sklopu lani uvedenega triletnega sofinanciranja, ki bo trajalo vključno do leta 2024.

Razpis je tako namenjen obstoječim vlagateljem, ki jim je Mestna občina Novo mesto v letu 2022 odobrila sofinanciranje letnega programa dela za leta 2022, 2023 in 2024 ter novim in obstoječim vlagateljem za podporo projektom, ki jih organizirajo na novo ali izvajajo drugo leto zapored. Prijaviteljem bodo za enajst vsebinskih področij od skupno 1,5 milijona evrov namenili preostanek razpisanih sredstev v višini dobrih 150 tisoč evrov. Vloge, ki jih bodo ponovno sprejemali preko digitalne platforme, lahko vlagatelji oddajo do 26. maja 2023.

Obstoječi vlagatelji, ki so se na javni razpis z letnim programom dela prijavili že za leto 2022 in so uspešno pridobili sofinanciranje Mestne občine Novo mesto, so vabljeni, da prijavijo letošnji načrt dela na področjih kulture, mladine, socialnega in zdravstvenega varstva, športa, dogodkov in prireditev, medobčinskega in mednarodnega sodelovanja, delovanja ostalih društev in organizacij, turizma, prireditev, ki imajo pomen za turistično promocijo občine, oživljanja mestnega jedra in okolja ter prostora. Na podlagi oddanega letnega načrta dela jim bo strokovna komisija dodelila občinska sredstva za izvedbo programa v letu 2023. Prav tako so obstoječi vlagatelji vabljeni k prijavi morebitnih novih projektov, ki so takšne narave, da jih ne morejo uvrstiti v letni program dela ali projektov, ki so jih začeli v lanskem letu. Na področju projektov se obstoječim vlagateljem lahko pridružijo tudi novi vlagatelji. Na podlagi oddane vloge jim bo strokovna komisija dodelila občinska sredstva za izvedbo projektov v letu 2023.

Vloge organizacij se bodo oddajale prek digitalne platforme, kjer bodo vlagateljem na voljo digitalni vlogi za projekte in programe ter vsa razpisna dokumentacija. Do platforme lahko vlagatelji dostopajo prek spletne strani občine, kjer je prav tako objavljena razpisna dokumentacija ali neposredno prek povezave. Vlagatelj lahko vlogo odda z digitalnim potrdilom, s čimer je oddaja vloge zaključena. Če potrdila nima, po oddaji vloge v digitalni platformi izpolni izjavo, ki jo natisne in odda v fizični obliki na vložišču Mestne občine Novo mesto ali priporočeno po pošti (oboje na naslov Seidlova cesta 1, 8000 Novo mesto), najkasneje do zaključka drugega roka javnega razpisa, to je 26. maja 2023, do 23.59. V primeru ostanka sredstev bo na voljo še tretji razpisni rok od 28. avgusta do 29. septembra.