nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Novice

V Brežicah bodo imeli mini golf in disk golf

Piše: R.K.

Čas objave:
15.05.2024 08:13

Minuli petek je v dvorani Mladinskega centra Brežice potekalo tretje zasedanje Sveta mladih Brežice, kjer so odločali o projektih participativnega proračuna za mlade v letu 2024. Občina Brežice, ki se od leta 2022 ponaša z nazivom "Mladim prijazna občina", je za projekte mladih letos namenila 8.000 evrov, kar je tisoč evrov več kot lani.

S participativnim proračunom, ki mladim omogoča neposredno vplivanje na odločitve, ki jih zadevajo, občina spodbuja njihovo aktivno sodelovanje v lokalni skupnosti in krepi njihovo zavest o javnih vprašanjih in procesih odločanja. Strategija za mlade v občini Brežice 2022–2030 je ključno vodilo teh prizadevanj.

Na javni poziv za mladinske projekte, ki se je zaključil 6. maja 2024, so prejeli tri prijave: "Priprava športnih aktivnosti - mini golf in disk golf", "Filmski krožek Krajnski filmofil" in "Ureditev DOJA v telovadnici MC Brežice". Največ glasov je prejel projekt "Priprava športnih aktivnosti - mini golf in disk golf", sledila sta "Ureditev DOJA v telovadnici MC Brežice" in "Filmski krožek Krajnski filmofil".

Zasedanja se je udeležilo 29 mladih, tako fizično kot virtualno preko platforme Zoom. Članstvo v Svetu mladih Brežice je prostovoljno in odprto za vse občane med 13. in 30. letom starosti.

Projekti bodo financirani iz proračuna Občine Brežice, ki si prizadeva zagotoviti transparentnost, odprtost in vključenost v proces participativnega proračuna ter omogočiti, da se glas mladih sliši in upošteva.