severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

Slash Revija Stop

Slash - doživel nepopisno tragedijo

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Novice

V Brežicah bodo imeli mini golf in disk golf

Piše: R.K.

Čas objave:
15.05.2024 08:13

Minuli petek je v dvorani Mladinskega centra Brežice potekalo tretje zasedanje Sveta mladih Brežice, kjer so odločali o projektih participativnega proračuna za mlade v letu 2024. Občina Brežice, ki se od leta 2022 ponaša z nazivom "Mladim prijazna občina", je za projekte mladih letos namenila 8.000 evrov, kar je tisoč evrov več kot lani.

S participativnim proračunom, ki mladim omogoča neposredno vplivanje na odločitve, ki jih zadevajo, občina spodbuja njihovo aktivno sodelovanje v lokalni skupnosti in krepi njihovo zavest o javnih vprašanjih in procesih odločanja. Strategija za mlade v občini Brežice 2022–2030 je ključno vodilo teh prizadevanj.

Na javni poziv za mladinske projekte, ki se je zaključil 6. maja 2024, so prejeli tri prijave: "Priprava športnih aktivnosti - mini golf in disk golf", "Filmski krožek Krajnski filmofil" in "Ureditev DOJA v telovadnici MC Brežice". Največ glasov je prejel projekt "Priprava športnih aktivnosti - mini golf in disk golf", sledila sta "Ureditev DOJA v telovadnici MC Brežice" in "Filmski krožek Krajnski filmofil".

Zasedanja se je udeležilo 29 mladih, tako fizično kot virtualno preko platforme Zoom. Članstvo v Svetu mladih Brežice je prostovoljno in odprto za vse občane med 13. in 30. letom starosti.

Projekti bodo financirani iz proračuna Občine Brežice, ki si prizadeva zagotoviti transparentnost, odprtost in vključenost v proces participativnega proračuna ter omogočiti, da se glas mladih sliši in upošteva.