sečnja-dreves, akcija, levica Svet24.si

Foto: V Ljubljani bosta padla mogočna drevoreda, ...

lokalne volitve 2022 Svet24.si

Poslanci v en glas stopili v bran "večnim" ...

20200310-00994436 Necenzurirano

Nekdanja desna roka Bešiča Loredana dela za ...

rtvs Reporter.si

Javna hiša pred moralnim bankrotom: RTV Slovenija...

nemcija Ekipa24.si

Odjeknilo je! Nemci izbrali novega selektorja, na ...

v Odkrito.si

Grozljivo: Brutalno pretepena Denis Dame

goltes Ekipa24.si

Dončićeva zaročenka objavila noro fotografijo, ...

Novice

Odlične uvrstitve novomeških dijakinj

Piše: R.K.

Čas objave:
16.04.2023 18:25

V soboto je na Srednji šoli za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo v Ljubljani potekalo 8. državno tekmovanje iz kozmetike Z znanjem do lepote. Tekmovanja so se udeležile tudi dijakinje s Šolskega centra Novo mesto s Srednje zdravstvene in kemijske šole - kozmetični tehnik.

Tekmovanje je bilo sestavljeno iz petih kategorij. V kategorijah Naravna manikira in Permanentno lakiranje so morale dijakinje, tako kot minula leta, eno roko nalakirati rdeče, drugo roko pa s francosko belo konico.

Pri ostalih treh kategorijah pa se vsako leto tematika spreminja. Pri kategoriji Ličenje so letos izbrali fantazijsko ličenje, pri kategoriji Nail art v škatlici pa naslov Cirkus, kjer so na umetne konice ustvarjale podobo elementov iz cirkusa. Pri kategoriji Celostna podoba je bil letos naslov Rockabilly, kjer so morale dijakinje uprizoriti podobo iz petdesetih let prejšnjega stoletja.

Dijakinje iz Šolskega centra Novo mesto so dosegle odlične rezultate. V kategoriji Naravna manikira je 2. mesto dosegla Živa Bratkovič pod mentorstvom Tjaše Jerman. V kategoriji Nail art škatlice je 2. mesto dosegla Lina Arh pod mentorstvom Tine Benkovič. V kategoriji Celostna podoba pa so 3. mesto prejele Lara Župan, Karin Črtalič, Kaja Štukelj, Patricija Penca in Alja Bregar pod mentorstvom Katje Brlan Vozelj in Tjaše Jerman.