vinil, tla Svet24.si

Vinilna tla niso najbolj varna in zdrava izbira, ...

bozic Svet24.si

Sanje na božično noč so preroške: To vam ...

1733833480-dsc09142-1733833227129 Necenzurirano

Največja komunala v rokah prijateljev. Za ...

1663865169-gw1-7857 Reporter.si

Borut Pahor je mojster te obrti, »teflonski ...

kranjska gora, smučar, smučišče Svet24.si

V Kranjski Gori dobili bitko s časom in vremenom

kmetijstvo, razpis, razpis-agro, agro-zemljisca-in-kmetije Svet24.si

Kako pametno zaokrožiti kmetijo brez finančnih ...

ledvice Njena.si

Pogosta težava, ki je ne smemo ignorirati

Novice Jugorje pri Metliki

Od hobija do 1,5 tone proizvodnje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.09.2015 15:43

Zgodba o kuhanju masla se je začela kot hobi, po petih letih pa so v Zavodu za zdravo življenje iz Jugorja pri Metliki prišli tako daleč, da na mesec povprečno pripravijo 1,5 tone namazov in masla.

Za njihovo kozje maslo MeGhee so prejeli sejemsko priznanje Mestne občine Celje.

Zavod so ustanovili zato, da bi delali nekaj dobrega in že so polni idej za prihodnost, so v imenu podjetja sporočili iz MOS Celje.

»Naš izdelek je ekološki, lepo izgleda, je uporaben, zdrav, dober in še slovenski. To so aduti, ki jih ima redko kateri izdelek,« je lastnosti nagrajenega kozjega masla MeGhee poudaril direktor zavoda Dušan M. Z. Badovinac. Kozje maslo kuhajo 48 ali več ur. Odličen je za pečenje, cvrtje ali kuhanje vseh vrst jedi. Več let že proizvajajo tudi masla in namaze iz kravjega mleka, ki jim dodajo še tartufe, sezam, česen.

»Uporabljamo izključno ekološko mleko od pašne živine. Če so živali zunaj, se tvori dober holesterol, ki je zelo pomemben za organizem, na kar so ljudje pozabili. Dober holesterol ohranja kondicijo žlez z notranjim izločanjem, obnavlja, celi rane,« je povedal Badovinac.