luka novak  1 Svet24.si

Luki Novaku se je življenje obrnilo na glavo: ...

obilje Svet24.si

Tedenski horoskop: Plodna sodelovanja in prijetne ...

911148_f014gorse08t Necenzurirano

Dan D za Piran: občina tik pred prodajo elitnega ...

anze logar PLATFORMA Reporter.si

Vrtljiva vrata Anžeta Logarja: Nazaj v naročje k...

cesar Ekipa

Razgrajanje Viol ni navdušilo Cesarja, to jim je ...

Maja Triler, Kmetija 2024 Njena.si

Klepet z Majo: Sem takšna, kot sem

doncic Ekipa

Iz slačilnice! Donćić na ogrevanju z epskim ...

Novice Jugorje pri Metliki

Od hobija do 1,5 tone proizvodnje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.09.2015 15:43

Zgodba o kuhanju masla se je začela kot hobi, po petih letih pa so v Zavodu za zdravo življenje iz Jugorja pri Metliki prišli tako daleč, da na mesec povprečno pripravijo 1,5 tone namazov in masla.

Za njihovo kozje maslo MeGhee so prejeli sejemsko priznanje Mestne občine Celje.

Zavod so ustanovili zato, da bi delali nekaj dobrega in že so polni idej za prihodnost, so v imenu podjetja sporočili iz MOS Celje.

»Naš izdelek je ekološki, lepo izgleda, je uporaben, zdrav, dober in še slovenski. To so aduti, ki jih ima redko kateri izdelek,« je lastnosti nagrajenega kozjega masla MeGhee poudaril direktor zavoda Dušan M. Z. Badovinac. Kozje maslo kuhajo 48 ali več ur. Odličen je za pečenje, cvrtje ali kuhanje vseh vrst jedi. Več let že proizvajajo tudi masla in namaze iz kravjega mleka, ki jim dodajo še tartufe, sezam, česen.

»Uporabljamo izključno ekološko mleko od pašne živine. Če so živali zunaj, se tvori dober holesterol, ki je zelo pomemben za organizem, na kar so ljudje pozabili. Dober holesterol ohranja kondicijo žlez z notranjim izločanjem, obnavlja, celi rane,« je povedal Badovinac.