zagreb Svet24.si

Okajena voznica nasedla na tirih (foto)

oarfish Svet24.si

Naplavilo redko ribo, ki napoveduje potrese in ...

938155_f107referndum08 Necenzurirano

Stranka SDS je zlorabila volilne imenike za ...

per-vladimir prebilic euparlament Reporter.si

Razkrivamo: to so odpadniki Svobode, ki naj bi ...

indiana oklahoma pm Ekipa

Epski začetek velikega finala lige NBA, tega ni ...

Paradižnik 3 Svet24.si

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost ...

Vrtno pohištvo Svet24.si

Preproste in ugodne rešitve, ki obogatijo vsako ...

Novice Jugorje pri Metliki

Od hobija do 1,5 tone proizvodnje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.09.2015 15:43

Zgodba o kuhanju masla se je začela kot hobi, po petih letih pa so v Zavodu za zdravo življenje iz Jugorja pri Metliki prišli tako daleč, da na mesec povprečno pripravijo 1,5 tone namazov in masla.

Za njihovo kozje maslo MeGhee so prejeli sejemsko priznanje Mestne občine Celje.

Zavod so ustanovili zato, da bi delali nekaj dobrega in že so polni idej za prihodnost, so v imenu podjetja sporočili iz MOS Celje.

»Naš izdelek je ekološki, lepo izgleda, je uporaben, zdrav, dober in še slovenski. To so aduti, ki jih ima redko kateri izdelek,« je lastnosti nagrajenega kozjega masla MeGhee poudaril direktor zavoda Dušan M. Z. Badovinac. Kozje maslo kuhajo 48 ali več ur. Odličen je za pečenje, cvrtje ali kuhanje vseh vrst jedi. Več let že proizvajajo tudi masla in namaze iz kravjega mleka, ki jim dodajo še tartufe, sezam, česen.

»Uporabljamo izključno ekološko mleko od pašne živine. Če so živali zunaj, se tvori dober holesterol, ki je zelo pomemben za organizem, na kar so ljudje pozabili. Dober holesterol ohranja kondicijo žlez z notranjim izločanjem, obnavlja, celi rane,« je povedal Badovinac.