andreas-zampa, adam-zampa Svet24.si

Brata želita skupaj nastopiti že na četrtih ...

migrena, glavobol Svet24.si

Nevidna bolezen, ki uničuje dneve in odnose

ivan-molan, gregor-macedoni, janez-kerin, samo-pogorelc Necenzurirano

Čas je, da neprijetna vprašanja dobi tudi kdo od...

jansa golob Reporter.si

Janez Janša se muza, Luka Mesec pa koplje grob ...

olimpija Ekipa

Strahopetna poteza Olimpije: Ljubljančani so se ...

profimedia-0290708556 Svet24.si

Top kraji za izlet v Sloveniji in Black Friday ...

predbožični Dunaj Svet24.si

Kdaj se odprejo predbožični sejmi v 2025?

Novice Jugorje pri Metliki

Od hobija do 1,5 tone proizvodnje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.09.2015 15:43

Zgodba o kuhanju masla se je začela kot hobi, po petih letih pa so v Zavodu za zdravo življenje iz Jugorja pri Metliki prišli tako daleč, da na mesec povprečno pripravijo 1,5 tone namazov in masla.

Za njihovo kozje maslo MeGhee so prejeli sejemsko priznanje Mestne občine Celje.

Zavod so ustanovili zato, da bi delali nekaj dobrega in že so polni idej za prihodnost, so v imenu podjetja sporočili iz MOS Celje.

»Naš izdelek je ekološki, lepo izgleda, je uporaben, zdrav, dober in še slovenski. To so aduti, ki jih ima redko kateri izdelek,« je lastnosti nagrajenega kozjega masla MeGhee poudaril direktor zavoda Dušan M. Z. Badovinac. Kozje maslo kuhajo 48 ali več ur. Odličen je za pečenje, cvrtje ali kuhanje vseh vrst jedi. Več let že proizvajajo tudi masla in namaze iz kravjega mleka, ki jim dodajo še tartufe, sezam, česen.

»Uporabljamo izključno ekološko mleko od pašne živine. Če so živali zunaj, se tvori dober holesterol, ki je zelo pomemben za organizem, na kar so ljudje pozabili. Dober holesterol ohranja kondicijo žlez z notranjim izločanjem, obnavlja, celi rane,« je povedal Badovinac.