Andreja Katič Svet24.si

Golob odločil, znano ime kandidatke za novo ...

Raiven Svet24.si

Raiven z nastopom na Dori šokirala s provokativno...

JAnez Škrabec Necenzurirano

Podražitve na železnicah: nova postaja ne bo ...

logar jansa irgl Reporter.si

Izgon iz raja: Janša uporniška Anžeta Logarja ...

slovenija ronaldo Ekipa24.si

Končno! Vstopnice za tekmo Slovenija - ...

Anja Križnik Tomažin Njena.si

Anja Križnik Tomažin žaluje, poslovil se je ...

peter prevc Ekipa24.si

Trener slovenskih skakalcev brutalno iskreno: ...

Novice Ljubljana/Novo mesto

Od danes znova več možnosti za zdravstveno varstvo živali

Piše: STA

Čas objave:
21.04.2020 07:12

Lastniki lahko svojim živalim z današnjim dnem znova zagotavljajo sistematično spremljanje njihovega zdravstvenega stanja. Kmetijsko ministrstvo je namreč razrahljalo ukrepe, sprejete za zajezitev širjenja novega koronavirusa, tudi na področju zdravstvenega varstva živali.

Z današnjim dnem so v veljavi spremembe odredbe o začasnih ukrepih v zvezi z izvajanjem ukrepov glede najmanjšega obsega zdravstvenega varstva živali ter označevanja in registracije živali.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je iz odredbe črtalo prepoved opravljanja vseh preventivnih aktivnosti, ki se izvajajo na podlagi odredbe o izvajanju sistematičnega spremljanja zdravstvenega stanja, programov izkoreninjenja bolezni in cepljenj živali v letošnjem letu.

Doslej so bili namreč zaradi ukrepov za zajezitev epidemije mogoči le točno določeni odvzemi vzorcev, preiskave in cepljenja.

V veljavi pa še vedno ostajajo nekatere druge omejitve, denimo zaustavitev rokov preventivnega cepljenja psov proti steklini, ter spremembe, povezane z označevanjem in registracijo živali.