pes-luna-drevo-zajem-slike Svet24.si

Video: Pogrešanega psa našli na nenavadnem mestu

alkohol Svet24.si

Indijec z 2,9 promila alkohola v krvi razgrajal v ...

1697198536-dsc03553-1697198509897 Necenzurirano

Logarjeva igra ali kdo nas vleče za nos #kolumna

robert golob vlada Reporter.si

Načrt za rušenje Goloba: kaj zoper predsednika ...

primoz roglic Ekipa24.si

Kolesarka vojna za velikega talenta! Vpleteni pa ...

Amir Kazić Leo, v krogu pa Zdravko Čolić Odkrito.si

Skriti sin Zdravka Čolića?!

matkovic cedevita olimpija 23 af Ekipa24.si

Zmaji v ligi ABA pokazali drugačen obraz in ...

Novice

Obnova državne Ceste krških žrtev po načrtih

Piše: R.K.

Čas objave:
28.03.2022 08:41

Prva faza obnove Ceste krških žrtev od starega mostu do križišča pri pokopališču Krško poteka v skladu s terminskim planom.

Projekt Direkcije RS za infrastrukturo v sodelovanju z Mestno občino Krško se bo v drugi fazi nadaljeval z obnovo odseka ceste od pokopališča do trgovskega centra v Leskovcu pri Krškem, tretja faza pa z obnovo ceste od hidroelektrarne Krško do Zatona.

Prva faza obnove, ki obsega obnovo vozišča od starega mostu do pokopališča vključno z ureditvijo krožišč tako pri stadionu kot pri pokopališču, naj bi bila po terminskem planu zaključena konec aprila. Njena vrednost pa znaša 1,9 milijona evrov, od tega Direkcija RS za infrastrukturo krije 1,1 milijona, preostanek pa Mestna občina Krško. Za 2. fazo obnove od pokopališča do leskovškega trgovskega centra trenutno poteka recenzija projektne dokumentacije, še v tem mesecu pa naj bi bil objavljen razpis za izvedbo del te faze. Po terminskem planu naj bi bila druga faza zaključena predvidoma do spomladi 2023. V naslednjem letu pa sledi še obnova tretje faze od hidroelektrarne do Zatona.