jure ličen, morje 1 Svet24.si

Nova oseba v Juretovem življenju

simbolična, vinograd, trta, grozdje Svet24.si

Nepridipravi iz vinogradov odnesli več ton ...

luka koper, mesec Necenzurirano

Stanovanja za milijon evrov? Minister Mesec, ...

rakičan, bolnica, pošta, čakalne-vrste Reporter.si

Škandalozno priznanje: čakalne vrste prikrito ...

doncic Ekipa24.si

Kje je Luka? Slovenski zvezdnik že v svojem ...

TRio Odkrito.si

TikTok hit - Todosovski, Avdić, Obrez

damir krznar maribor dw Ekipa24.si

Brez ovinkarjenja: Krznar razkril, kaj si misli o ...

Novice Ljubljana

Objavljen razpis za Zoisove štipendije

Piše: STA

Čas objave:
29.06.2021 12:51

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad je objavil javni razpis za Zoisove štipendije za prihodnje šolsko in študijsko leto. Te štipendije so namenjene dijakom in študentom kot spodbuda za doseganje izjemnih dosežkov in s tem ustvarjanje dodane vrednosti na področju znanja, raziskovanja, razvojne dejavnosti in umetnosti.

Rok za oddajo vlog za tiste, ki se prvič prijavljajo za Zoisovo štipendijo, je 17. september za dijake, za študente pa 8. oktober, so sporočili s sklada. Tudi tisti, ki so Zoisovo štipendijo že imeli, a prehajajo na višjo raven oziroma stopnjo izobraževanja, morajo oddati vlogo za prvo pridobitev štipendije, so poudarili na skladu.

Zoisove štipendije se dodelijo po določbah zakona o štipendiranju najuspešnejšim vlagateljem, ki izpolnjujejo splošne in posebne pogoje, ti vključujejo vsaj en ustrezen izjemni dosežek, doseganje zahtevanega šolskega oziroma študijskega uspeha ter izpolnjevanje ostalih zahtevanih pogojev. Pogoji so sicer opredeljeni v razpisu, razpisna dokumentacija pa je dostopna na sta.si/qWAnLJ.

Štipendisti sklada, ki so Zoisovo štipendijo pridobili po novem zakonu o štipendiranju in v šolskem oziroma študijskem letu 2021/2022 ne prehajajo na višjo raven oziroma stopnjo izobraževanja, pa morajo vlogo za nadaljnje prejemanje štipendije oddati najkasneje do konca šolskega oziroma študijskega leta 2020/2021. Vloga za nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije je dostopna na spletnih straneh sklada, so še navedli.