markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

stankica filerji Njena.si

Sanjski moški: Stankica iznakažena po lepotnem ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Novice

Obeležili 130-letnico SB Novo mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
23.05.2024 11:04

V Kulturnem centru Janeza Trdine smo slovesno obeležili 130. obletnico ustanovitve Splošne bolnišnice Novo mesto. Častna pokroviteljica dogodka je bila predsednica Republike Slovenije, dr. Nataša Pirc Musar.

Dogodka so se udeležili številni ugledni gostje, med njimi predsednik Vlade Republike Slovenije, dr. Robert Golob, ministrica za zdravje, dr. Valentina Prevolnik Rupel, ter številni poslanci, župani, predstavniki zdravstvenih zavodov, zaposleni in upokojenci bolnišnice.

V preteklem desetletju je Splošna bolnišnica Novo mesto dosegla izjemen napredek in postala prepoznavna bolnišnica v evropskem prostoru. Velik poudarek je bil na razvoju medicinske stroke, kadrov, zdravstvenih programov in investicij, kar se odraža v številnih priznanjih in nagradah, ki so jih prejeli zaposleni in ustanove. Med njimi so nagrade za "Najboljše prakse v zdravstvu", "Najboljšega zdravnika", ter Zlati in Srebrni znak za medicinske sestre.

Ob tej posebni priložnosti se je izrekla zahvala vsem zaposlenim in vodstvu bolnišnice, ki s svojo predanostjo in strokovnostjo bistveno prispevajo k njenemu razvoju. Bolnišnica ima močne vezi tudi z lokalno skupnostjo ter sodeluje z društvi pacientov, izobraževalnimi ustanovami, zdravstvenimi domovi in drugimi bolnišnicami.

Ob jubileju bolnišnica zre v prihodnost z optimizmom, nadaljuje z zavezo k vsestranskemu razvoju, izobraževanju in skrbi za paciente ter njihove svojce. Splošna bolnišnica Novo mesto tako ostaja simbol uspešnosti, predanosti in nenehnega razvoja v slovenskem zdravstvu.

Zahvala gre tudi predsedniku vlade dr. Robertu Golobu in ministrici za zdravje dr. Valentini Prevolnik Rupel za njuno prisotnost ter predsednici države dr. Nataši Pirc Musar za častno pokroviteljstvo dogodka.