minister, novo-mesto Svet24.si

Poklukar še ni zadovoljen s stanjem varnosti v ...

cg_solska_prehrana_1 Svet24.si

Na črnem seznamu šolskih kuhinj so hrenovke, ...

brinovc201401 Necenzurirano

Kriminalisti preiskujejo sumljiva izplačila ...

IMG-4189 Reporter.si

Sta Aleksandar Vučić in Zoran Janković ...

1juncaj Ekipa

Družina Junčaj tudi uradno prevzela Muro, ...

ana praznik Njena.si

Zakaj je Ana Praznik opustila zanesljivo službo?

Luka Dončić Ekipa

Brez spoštovanja: Američani močno udarili po ...

Novice Žužemberk

Občina Žužemberk s smelimi načrti v novo leto

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.01.2016 14:45

Občino Žužemberk v tem letu čaka kar nekaj projektov. Med njimi je največji Suhokranjski vodovod, ki ga bodo izvedli v sodelovanju z občinami Dolenjske Toplice, Mirna peč, Kočevje in Dobro polje. Nadaljevali bodo z drugo fazo sanacije plazu v Žužemberku, ureditvijo fekalne kanalizacije, vodovoda in ostale infrastrukture v ulici Dolga vas. Skupaj z Direkcijo RS za infrastrukturo pa bodo pričeli z gradnjo ceste in kanalizacije skozi Dvor. Pripravlja se tudi projekt za rekonstrukcijo ceste z vso potrebno infrastruktoro Dvor-Mačkovec-Sadinja vas.

Župan Občine Žužemberk, Franci Škufca, je povedal, da bodo Suhokranjski vodovod v višini enega milijona pokrili iz občinskega proračuna, državne blagajne in evropskih sredstev. Za kanalizacijo Žužemberk-Dolga vas je predvidenih 0,5 milijona €, del sredstev bodo pridobili iz taks za obremenjevanje okolja, drugi del pa iz občinskega proračuna.

V samem Dvoru bo za prvo fazo občinskih sredstev med 170.000 in 200.000 €, ki jih bodo zagotovili iz taks in suhokrajnskega vodovoda.

Sredstva za urejanje lokalne ceste Dvor-Mačkovec-Sadinja vas pa so predvidena v višini 650.000 €.

Predvidena je tudi gradnja mrliške vežice v Šmihelu in v Velikem Lipju, ki naj bi bili dokončani v letu 2018, tudi s prispevki občanov, je še povedal Škufca.