primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

adriana, življenje-na-tehtnici Njena.si

Adriano pri hujšanju ovirala velika samozavest

matjaz kek 24 pm Ekipa

Matjaž Kek med trenersko elito: selektorja ...

Novice Krško

Občina sofinancira obnove v mestnem jedru Krško in trgu Brestanica

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.08.2015 12:42

Občina Krško bo tudi v letošnjem letu sofinancirala obnove v starem mestnem jedru Krškega in trgu v Brestanici v višini 30.000 evrov. Na razpis se lahko prijavijo fizične osebe ali humanitarne organizacije, ki so lastniki objektov na območju starega mestnega jedra Krškega ali na območju trga v Brestanici. Rok za oddajo vlog je 12. oktober 2015.

Občina Krško tudi v letošnjem letu sofinancira obnove v starem mestnem jedru Krškega in trgu v Brestanici v višini 30.000 evrov. Na razpis se lahko prijavijo fizične osebe ali humanitarne organizacije, ki so lastniki objektov na območju starega mestnega jedra Krškega ali na območju trga v Brestanici. Rok za oddajo vlog je 12. oktober 2015.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projektne dokumentacije za funkcionalno obnovo stavb v mestnem jedru Krško in trgu Brestanica ter sofinanciranje izvedbe obnov zunanjih delov stavb, in sicer za obnovo fasade, obnovo strehe, za dodatna podstrešna stanovanja za oddajo v neprofitni najem, za lokale s turistično ponudbo, za obnovo objekta kulturne dediščine ter za zunanjo obnovo gospodarskih objektov.

Na razpis se lahko prijavijo fizične osebe ali humanitarne organizacije, ki so lastniki zgradb v predelu starega mesta Krško od vhoda iz Pijavške strani do mostu čez reko Savo, ali so lastniki zgradb v območju starega trga Brestanica; so ali bodo do konca razpisa pripravile dokumentacijo za obnovo ali so dela tudi izvedle; so dela izvedle na osnovi veljavnega dovoljenja in soglasja Zavoda za varstvo kulturne dediščine, če pa so obnavljale fasado na območju Zatona, so dela izvedle v skladu z usmeritvami za prenovo fasad, ki so podane v prilogi Strokovnih podlag za obnovo fasad na območju Zatona; lahko predložijo ustrezne račune za izvedbo del v letu 2015 (do konca razpisnega roka) z dokazilom o plačilu in niso prejele sredstev iz drugih razpisov.


Vloge s priloženo zahtevano dokumentacijo po tem razpisu pričakujejo najkasneje do ponedeljka, 12. 10. 2015, na naslov: Občina Krško, Oddelek za gospodarske dejavnosti, CKŽ 14, 8270 Krško. Pisne vloge morajo biti opremljene z naslovom pošiljatelja in označene z oznako: "Javni razpis za sofinanciranje obnove mestnega jedra Krško in trga Brestanica za leto 2015."

Razpisna dokumentacija je od dneva objave razpisa v Uradnem listu dosegljiva na spletni strani Občine Krško www.krsko.si v rubriki Javni razpisi ali v času uradnih ur na Oddelku za gospodarske dejavnosti Občine Krško. Dodatne informacije: Miloš Kukovičič, tel. 07/49-81-309, e-mail: milos.kukovicic@krsko.si, v času uradnih ur.

Župan Miran Stanko o razpisu