Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Sevnica

Občina Sevnica se »dobro drži«

Piše: Občina Sevnica

Čas objave:
17.04.2020 13:16

Do današnjega dne so na območju občine Sevnica potrjene štiri okužbe z virusom COVID-19. To je glede na število prebivalcev občine spodbudna statistika. K temu so pripomogli tako pravočasno sprejeti varnostni ukrepi kot tudi dosledno samozaščitno ravnanje občank in občanov.

Občina Sevnica ima 17. 568 prebivalcev, delež okuženih je torej 0,023 odstotka prebivalstva. Kljub temu pa je pomembno, da samozaščitnega ravnanja ne opustimo.

Delovanje Občinske uprave Občine Sevnica v času koronakrize 
Številni ukrepi, ki jih je sprejela Vlada Republike Slovenije s ciljem zajezitve širjenja okužb s COVID-19 so omejili javno življenje in spremenili način vsakdanjega življenja. Delo in aktivnosti je primerno prilagodila tudi Občinska uprava Občine Sevnica.

Od 13. marca 2020 so tako omejeni osebni stiki z zaposlenimi na Občini Sevnica, kljub temu pa zaposleni nemoteno opravljajo tekoče posle in so dosegljivi na telefonskih številkah in elektronskih naslovih. Imenik zaposlenih je objavljen na spletni strani Občine Sevnica.

Za nujne zadeve, ki jih ni mogoče rešiti preko telefona ali elektronske pošte, je občankam in občanom dostopna enotna vstopna točka Občine Sevnica in Upravne enote Sevnica. Vstop v občinsko stavbo je mogoč z masko in rokavicami oziroma v primeru vstopa brez rokavic z razkuženimi rokami. Razkužilo je na voljo v preddverju stavbe.

Odprti projekti Občine Sevnica kljub razglašeni epidemiji tečejo. Poteka priprava dokumentacije in druge aktivnosti, ki jih je mogoče opraviti brez stika.

Občina Sevnica pri načrtovanju dela dosledno sledi varnostnim priporočilom stroke. Ob postopnem sproščanju ukrepov se bo vsakdanje življenje in delo postopoma vrnilo v ustaljene okvirje, vendar bo dosledno upoštevanje priporočil in samozaščitno delovanje ostala stalnica naših vsakdanov.