marjan šarec, robert golob Svet24.si

Če se s to pomočjo reši eno otroško ...

stareješi, pomoč Svet24.si

Nova pravica, ki je diskriminatorna do upokojencev...

rok-snežič Necenzurirano

Snežič serijsko izgublja tožbe, stroškov pa ...

jansa logar bobo1 Reporter.si

Logar Janši počasi, a vztrajno načenja živce: ...

rogaška celje Ekipa24.si

Bizarno! 'Nagice', poljubi deklet ... Takšna ...

blaž in Lara Njena.si

Blaž Švab bo drugič postal očka

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kaj se je spremenilo v ekipi Dallasa?! Luka ...

Novice Šentrupert

Občina Šentrupert v prenovo dveh cestnih odsekov in vaškega vodovoda

Piše: STA

Čas objave:
14.04.2018 21:23

Svetniki dolenjske Občine Šentrupert so na svoji zadnji redni seji potrdili naložbe za prenovo dela lokalne ceste Hrastno-Hom, prenovo dela javne poti na Ravnah in gradnjo vodovoda v naselju Brinje.

Šentrupertska občina bo zanje iz sredstev, ki ji pripadajo po zakonu o financiranju občin, letos skupaj namenila 200.000 evrov.

S šentrupertske občine so sporočili, da bodo za rekonstrukcijo in asfaltno preplastitev približno 700-metrskega odseka občinske ceste Hrastno-Hom skupaj z davkom namenili 70.000 evrov.

Za približno 650-metrski odsek občinske javne poti na Ravnah, kjer bodo položili tudi kanalizacijske cevi za odtok padavinske vode, bo skupaj z davkom šlo 60.000 tisoč evrov, skoraj 70.000 evrov pa bodo skupaj z davkom odšteli za gradnjo nekaj več kot 900-metrskega novega cevovoda za vodno oskrbo naselja Brinje.Sicer pa so šentrupertski svetniki morali zaradi omenjenih naložb potrditi tudi občinski proračunski rebalans.

Direktorica šentrupertske občinske uprave Mateja Jazbec je povedala, da bodo z obema letošnjima rekonstrukcijama izboljšali tehnično kakovost omenjenih prometnic in hkrati okrepili krajevno prometno varnost, v Brinju pa bodo zagotovili "trajno, bolj ekonomično in predvsem varno vodooskrbo".