mv-uvhr1 Svet24.si

Ostanki pesticidov prisotni v treh odstotkih ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

pocivalsek blagovne rezerve-bobo Necenzurirano

Počivalšek dela za sina bivšega izraelskega ...

setinc pasek hisa ms pl Reporter.si

To je hiša na obrobju Ljubljane, ki sta si jo ...

primoz roglic pm Ekipa24.si

Res zapušča Jumbo-Vismo? Roglič v svojem slogu ...

tv3 oddaja zlati ključ Suzana Bajrić Njena.si

Kmetija: Spoznajte Suzano v vlogi televizijske ...

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Novice Podčetrtek

Občina Podčetrtek v subvencioniranje komunalnega prispevka za mlade

Piše: STA

Čas objave:
13.03.2021 12:31

Občina Podčetrtek bo subvencionirala komunalni prispevek za mlade in mlade družine. Kot je povedal župan Podčetrtka Peter Misja, si želi občina na takšen način mladim in mladim družinam zagotoviti boljše pogoje za gradnjo hiš. Zanimanje mladih za novogradnjo je izjemno, samo letos bodo izdali 10 gradbenih dovoljenj, je dejal Misja.

Višina subvencije znaša 30 odstotkov od odmerjenega komunalnega prispevka za mlade in 40 odstotkov od odmerjenega komunalnega prispevka za mlade družine. Najvišji znesek subvencije pa je omejen na 1500 evrov.

Po županovi oceni bodo z zagotavljanjem ugodnejših pogojev za reševanje stanovanjske problematike poskrbeli, da mladi občani gradijo in ostajajo v Podčetrtku.

Subvencija je enkratna denarna pomoč, ki pripada upravičencem kot spodbuda za reševanje prvega stanovanjskega vprašanja skladno s pogoji za mlade in mlade družine. Mladi so osebe, ki niso starejše od 35 let, mlade družine pa družine z vsaj enim otrokom, starša pa morata biti mlajša od 35 let.

Namenjena je upravičencem, ki imajo stalno prebivališče v Občini Podčetrtek in prvič rešujejo stanovanjsko vprašanje z gradnjo novega objekta ali z rekonstrukcijo obstoječega objekta.

Posameznik je upravičen do subvencije samo enkrat.