izgorelost Svet24.si

Izgorelost – ko pritisk dela vodi v ...

alkotest, policist, voznik, nadzor, splošna Svet24.si

Na cesti pijani kot na veselici; neslavni rekorder...

410167490_683711440538299_444785036928894066_n Necenzurirano

Divji zahod v zdravstvu: čiščenje krvi za 5.000...

fajon leyen golob pl Reporter.si

Ozadje odstopa Tomaža Vesela: kdo je torpediral ...

Đoković Del Potro Ekipa

Velik športnik, velik človek: Đoković uslišal...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

Primož Roglič Ekipa

Hude obtožbe na račun Rogličevih šefov: Silili...

Novice Nm

Ob prvem sneženju težave, bo v drugo bolje?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.12.2012 15:07

Prvo obilnejše sneženje je povzročilo daljše zastoje, zaradi tovornih vozil, ki so obstala oz. zdrsnila. Za avtocesto je pristojen DARS, za hitre ceste v zimskih razmerah v JV regiji večinoma CGP. V soboto pričakujemo novo in obilnejšo snežno pošiljko.

V Sloveniji je v izrednih zimskih oz. snežnih razmerah v skladu z odredbo prepovedan promet za tovorna vozila s priklopniki, za vozila, ki prevažajo nevarno blago in za izredne prevoze. Ta odredba pa ne velja za avtocesto in hitro cesto, kjer o tem odloča upravljalec cest, pojasnjuje Alenka Drenik, tiskovna predstavnica PU Novo mesto in dodaja, da se je zgodilo pet prometnih nesreč, ki so imele za posledico le materialno škodo. Daljši zastoj je bil na dolenjski avtocesti, ko je obstalo 20 tovornih vozil.

Novomeški CGP, ki pozimi z zimsko službo skrbi za hitro cesto in ostale ceste nižjega ranga na območju JV Sloveniji, so na novo belo pošiljko pripravljeni, zagotavlja direktor vzdrževanja cest Anton Hrastar.


V skladu z Odredbo o omejitvi prometa na cestah v Republiki Sloveniji je na cestah v Sloveniji, razen na avtocestah in hitrih cestah, na katerih so zimske razmere, prepovedana vožnja za tovorna vozila s priklopnimi vozili, za vozila, ki prevažajo nevarno blago, in za izredne prevoze. Upravljavec avtocest in hitrih cest lahko na teh cestah zaradi zimskih razmer za prej navedena vozila časovno in prostorsko omeji promet. O omejitvi prometa mora obvestiti javnost in postaviti prometno signalizacijo za izločanje, kjer je to mogoče. Za učinkovito, racionalno in varno omejitev prometa v zimskih razmerah na avtocestah in hitrih cestah upravljavec teh cest uskladi ukrepe s policijo.