sečnja-dreves, akcija, levica Svet24.si

Foto: V Ljubljani bosta padla mogočna drevoreda, ...

lokalne volitve 2022 Svet24.si

Poslanci v en glas stopili v bran "večnim" ...

20200310-00994436 Necenzurirano

Nekdanja desna roka Bešiča Loredana dela za ...

rtvs Reporter.si

Javna hiša pred moralnim bankrotom: RTV Slovenija...

nemcija Ekipa24.si

Odjeknilo je! Nemci izbrali novega selektorja, na ...

v Odkrito.si

Grozljivo: Brutalno pretepena Denis Dame

josip ilicic maribor dw Ekipa24.si

Vroče iz Ljudskega vrta! Krznar prvič ...

Novice

Novomeški simfoniki z Evo Boto ob občinskem prazniku

Piše: R.K.

Čas objave:
29.03.2022 07:22

Na predvečer občinskega praznika Mestne občine Novo mesto bodo podelili priznanja in nagrade občinskem nagrajencem, nato pa bo sledil koncert Novomeškega simfoničnega orkestra.

Župan Gregor Macedoni in ravnatelj Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto Matija Slak sta predstavila program praznovanja občinskega praznika Mestne občine Novo mesto. Na predvečer praznika, v sredo, 6. aprila, bo potekala slavnostna podelitev priznanj in nagrad občinskim nagrajencem v Jakčevem domu, praznovanje pa se bo nadaljevalo s koncertom Novomeškega simfoničnega orkestra. Koncert je ob 19. uri predviden na Glavnem trgu, v primeru neugodnih vremenskih razmer pa bo potekal v Športni dvorani Marof, za kar bodo brezplačne vstopnice na voljo v Kulturnem centru Janeza Trdine.

Kot je povedal ravnatelj novomeške glasbene šole Matija Slak, se bo skrbno pripravljen koncert, ki programsko vključuje tako novomeško kot svetovno glasbeno zakladnico, začel s skladbo Jožeta Privška Ob reki, ki je bila napisana za novomeške simfonike ob 50. letnici glasbene šole. Gostja koncerta bo solistka Eva Boto, med drugim bo zapela pesem Zelena leta, ki jo je nekoč prepevala Novomeščanka Tatjana Gros. »Koncert Novomeškega simfoničnega orkestra, ki vsako leto poteka ob kulturnem prazniku in je bil letos prestavljen zaradi epidemioloških razmer, privabi več kot tisoč obiskovalcev, tudi tokrat pa bo poskrbljeno za vse glasbene okuse in pompozen zaključek,« je še dodal Slak.

Župan Gregor Macedoni je vse občanke in občane povabil na praznovanje občinskega praznika, ki bo ravno zaradi osrednjega dogodka, koncerta 90-članskega simfoničnega orkestra pod vodstvom dirigenta Mira Sajeta še posebno slovesen. Dodal je še, da bo občinskim nagrajencem tudi letos posvečena razstava s predstavitvijo njihovega dela na Glavnem trgu, številne športne in kulturne dogodke pa pripravljajo tudi ostali novomeški zavodi in organizacije.