primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Novo mesto

Novomeška zdravstvena in kemijska šola med največjimi

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
27.08.2015 07:45

Med več kot 150 srednjimi šolami v Sloveniji so po podatkih ministrstva za izobraževanje, znanost in šport največje tri zdravstvene šole, in sicer v Celju, Ljubljani, in tudi V Novem mestu. Srednja zdravstvena in kemijska šola v sklopu Šolskega centra Novo mesto je imela lani vpisanih 1032 dijakov. Danes bomo v studiu Radia Krka gostili direktorja šolskega centra Štefana Davida, ki bo osvetlil aktualne podatke.

Srednja zdravstvena šola Celje je imela minulo šolsko leto vpisanih 1049 dijakov, Srednja zdravstvena in kemijska šola v sklopu Šolskega centra Novo mesto 1032 dijakov, Srednja zdravstvena šola Ljubljana pa 1015 dijakov.

Poleg kranjske je tudi nekaj ljubljanskih gimnazij lani obiskovalo 900 ali nekaj več dijakov, med njimi sta gimnaziji Bežigrad in Poljane. Prav tako več kot 900 dijakov je bilo vpisanih na Elektrotehniško-računalniški strokovni šoli in gimnaziji Ljubljana.

Med mariborskimi gimnazijami je z 888 dijaki največja III. gimnazija, medtem pa imajo manj kot 200 dijakov denimo gimnazije v Tolminu, Domžalah in Ormožu.


Med najmanjše se sicer po podatkih ministrstva uvrščajo trije posebni vzgojno-izobraževalni zavodi, in sicer Zavod za slepo in slabovidno mladino Ljubljana z vpisanimi desetimi dijaki, Zavod za vzgojo in izobraževanje Logatec (22 vpisanih) in Vzgojni zavod Planina (23 vpisanih). Prav tako sta med manjšimi s 44 oziroma 45 vpisanimi dijaki italijanski gimnaziji v Piranu in Kopru.

Več o aktualnih podatkih pred novim šolskim letom bo danes predstavil direktor ŠC Novo mesto Štefan David. Pogovoru v programu Radia Krka lahko prisluhnete ob 11.30.