mv-uvhr1 Svet24.si

Ostanki pesticidov prisotni v treh odstotkih ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

1684916784-frghtsjk-66-1684916718719 Necenzurirano

"Bivši zaposleni smo največji poraženci ...

setinc pasek hisa ms pl Reporter.si

To je hiša na obrobju Ljubljane, ki sta si jo ...

doncic 2 Ekipa24.si

Dončić navdušen! Dobil svoj Nascar dirkalnik, ...

Lado BizovičarJoker Out Njena.si

Lado Bizovičar povedal to o svoji mlajši hčeri

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Novice

Novomeška mostova iščeta novi imeni

Piše: R.K.

Čas objave:
02.06.2023 08:13

Prestolnica dolenjske je pred kratkim otvorila dva nova mostova, ki predstavljata veliko pridobitev za pešce in kolesarje na lokaciji Irča vas in Loka – Kandija.

Novo mesto je že samo po sebi bogato s sprehajalnimi ter kolesarskimi potmi, ki ju nova mostova sedaj dopolnjujeta. Noviteti mesta potrebujeta tudi ime, po katerih si ju bodo ljudje zapomnili, zato Mestna občina Novo mesto občanke in občane vabi, da sodelujejo pri poimenovanju in uveljavitvi imen mostov. Svoje ustvarjalne predloge lahko vsak posameznik naslovi na kabinet mestne občine, tako kot tudi preko spletnih platform.

Ob uveljavitvi novih imen je potrebno upoštevati omejitve, saj so zaradi predpisov mostovi lahko poimenovani le po zemljepisnem imenu, imenu dogodka in datumu, povezanim z zgodovino, ali po osebi, ki je bistveno prispevala k razvoju naselja ali pa je le ta pomembna v širšem družbenem okolju ali po kulturnem izročilu. Vsi prispevani predlogi bodo preučeni in v potrjevanje posredovani občinskemu svetu. Novo mesto ima skupaj z dvema novima, skupno osem mostov čez reko Krko. Železniškemu, Ragovskemu, Ločenskemu, Šmihelskemu in Loškemu se pridružujeta še novozgrajena mostova v Irči vasi ter med Loko in Kandijo.