viktor orban Svet24.si

Orban ne bo podrl Ukrajine, dokler ne zagotovijo ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

DSD Necenzurirano

V zasebnem zdravstvu je denar: s prodajo klinike ...

nevenka cresnar pergar pogreb pl Reporter.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

primoz roglic pm Ekipa24.si

Res zapušča Jumbo-Vismo? Roglič v svojem slogu ...

nuša Njena.si

Kmetija: Nuša pred šovom oklestila kilograme

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Novice Krško/Brežice

Nova sredstva za prenovo Posavja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.03.2013 15:39

Minister za infrastrukturo in prostor, ki opravlja tekoče posle, Zvonko Černač je v okviru razpisa za sofinanciranje energetske sanacije javnih stavb v lasti lokalnih skupnosti danes podpisal pogodbi za tovrstne prenove v Posavju. Skoraj 3,3 milijona evrov bo ministrstvo namenilo za prenovo tamkajšnjih šol, zdravstvenega doma in drugih stavb.

Z ministrstva za infrastrukturo in prostor so sporočili, da je občina Brežice za energetsko sanacijo tamkajšnjega zdravstvenega doma in Prosvetnega doma dobila skoraj milijon evrov nepovratnih sredstev, v občini Krško pa so za energetsko sanacijo osnovnih šol Adama Bohoriča v Brestanici in Jurija Dalmatina v Krškem ter tovrstno prenovo športne dvorane pri Osnovni šoli Leskovec dobili nekaj več kot 2,3 milijona evrov.

Največ nepovratnih sredstev za energetsko sanacijo javnih stavb v lasti posavskih lokalnih skupnosti so dobili v občini Krško.

Načrti sanacije omenjenih stavb v obeh občinah med drugim predvidevajo energetsko sanacijo ovoja stavbe, izvedbo energetsko učinkovitega ogrevalnega, hladilnega in prezračevalnega sistema, rabo obnovljivih virov energije, ponekod vgradnjo kogeneracijskega sistema ter nadzor projektov.

Černač je omenjeni pogodbi podpisal z direktorico brežiške občinske uprave Ireno Rudman in s krškim županom Miranom Stankom. Za danes predvideni podpis tovrstne pogodbe v sosednji Mestni občini Novo mesto pa so odpovedali, so še sporočili s pristojnega ministrstva.